Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Diskokrál byl na kolenou: Ivan Jonák (†59) umíral v bídě! Discoland jde do dražby…

Ivan Jonák býval králem. Umíral ale jako chudák.
Ivan Jonák býval králem. Umíral ale jako chudák.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: Richard Veselý, David Turek - 
26. února 2016
13:30

Bez peněz a s exekucí na krku! Tak umíral někdejší král pražských diskoték Ivan Jonák (†59). Jeho milovaný Discoland Sylvie měl jít do dražby kvůli dluhům.

 „Obnovím Discoland Sylvia!“ To v dubnu 2014 prohlašoval Ivan Jonák po svém propuštění z vězení, kde si odpykal 18letý trest za objednání vraždy své manželky Ludviky. Všechno ale dopadlo jinak.

Discoland v dražbě

Podle nařízení exekutorů má jít část Discolandu do dražby! Ta je nařízená na letošního 15. března a dražit se bude jedna čtvrtina domu v pražské Libni, ve kterém kdysi slavný Discoland fungoval. Tuto část vlastní Jonákova dcera Veronika (32), na kterou je vypsaná exekuce kvůli několika stům tisícům. Ty dluží městské části Praha 8, kde bydlí.

Zůstal bez koruny

Bývalý diskotékový král se ocitl bez peněz, odkázaný hlavně na pomoc kamarádů. „Občas jsem mu vypomohl nějakou tou tisícikorunou. Dokonce mu chtěli vypnout elektřinu, tak jsme byli domluveni, že mu půjčím 7000. Jenže už nezvedl telefon,“ popsal Jonákův kamarád Robert.

Proč Jonák zemřel?

Ivan Jonák zemřel ve středu 24. února, 666 dní po propuštění z vězení. Policie předběžně vyloučila násilnou smrt a nařídila pitvu. Pravděpodobným důvodem Jonákova úmrtí bylo selhání organismu v důsledku silné cukrovky, se kterou posledních několik let bojoval. „Stalo se mu i to, že upadl v koupelně a nemohl vstát. Než došel k oknu, trvalo mu to deset minut,“ popsal Blesku jeden z Jonákových kamarádů.

Boj o Discoland

Jonáka se o majetek údajně snažili připravit i lidé z jeho okolí. Jonák byl prý z problémů zdeptaný. „Všechno to špatně nesl, byl z toho vyčerpaný. My jsme k němu jezdili a vařili jsme mu, vždycky byl hrozně rád. Říkal, že umře, ale mysleli jsme si, že si dělá legraci…,“ dodal Jonákův přítel.

Odseděl si 18 let

Ve svém Discolandu Ivan Jonák v 90. letech hostil celebrity, politiky i mafiány. Proslul projížďkami po Praze v kabrioletu ve společnosti nahých žen. Éra jeho slávy ale skončila po nájemné vraždě jeho manželky Ludviky. Ta byla zastřelená v roce 1994 ve svém stánku se zeleninou. Za objednání mordu byl Jonák v roce 2001 odsouzený na 18 let, které si v plné výši odseděl. Ženu prý nechal zabít kvůli sporům o Discoland. Jelikož se mu do trestu započítal i předchozí pobyt ve vazbě, byl propuštěný v roce 2014.

VŠE O DIVOKÉM ŽIVOTĚ I SMRTI IVANA JONÁKA ČTĚTE >>> ZDE!!!

Fotogalerie IVAN JONÁK - nekorunovaný král pražského podsvětí 64 fotografií

deratizator ( 26. února 2016 22:08 )

myslíš jako tvoje mama a tata?

mikimaus321 ( 26. února 2016 18:02 )

chtělo by to Miroslava Sládka ministrem práce a sociálních věcí

zlobit ( 26. února 2016 16:44 )

Žil v bídě, ale na cigarety měl, alkohol a cukrovka, dobrá kombinace. Na to jaký vedl život, tady byl dost dlouho a pak určitě nějaké peníze na pracáku dostal a jestli byl tak nemocný jak píší, měl by mít invalidní důchod. Všechny informace, které tady uvádějí je třeba brát s rezervou.

setroseuros ( 26. února 2016 16:32 )

 nejdriv hojno a pak ho.no

pavel215_klafunda ( 26. února 2016 15:56 )

Vždycky když chcípne takový zmr.d, jsem spokojený. Jen tak dál.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání