Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nedám odchodem návod výtečníkům, jak se zbavit ředitele, řekl šéf školy, kde šikanovali učitelku

Autor: ljš, rvs - 
17. února 2016
15:19

Žádná rezignace nebude! Ředitel průmyslovky z pražských Malešic František Bártl odmítl veškerá obvinění ze strany školy. Nechce prý dát návod jiným studentům, jak se zbavit vedení školy.

Bártl hned v úvodu tiskovky zdůraznil, že nechce podlehnout tlaku médií a části veřejnosti. "To, že nehodlám rezignovat, není ani zpupnost, ani nedostatek pokory a sebereflexe. Pokud se prokáže pochybení na mé straně, vyvodím z toho důsledky. Ale neudělám z toho precedens pro výtečníky po všech koutech republiky," prohlásil. "Mohli by si říct: začneme řádit a odstraníme tím ředitele."

Vedení školy znovu odmítlo příčinnou souvislost mezi šikanou a úmrtím učitelky. O jejích zdravotních problémech prý vedení školy nevědělo. "Když loni v únoru pětapadesátiletá pedagožka nastupovala, vyžádal jsem si zdravotní dokumentaci. Měla tam, že je schopná výkonu povolání," řekl Bártl. Ani pak prý vedení ani nikdo z ostatních pedagogů žádné problémy nezpozorovali.

Ředitel trval také na tom, že podmínečné vyloučení a trojka z chování byly přiměřeným trestem pro tři agresory na základě videí, které škola od žáků v lednu dostala. Jejich obsah nechtěl nikdo z vedení kvůli nynějšímu policejnímu vyšetřování blíže komentovat. "Jejich obsah nebyl ale podle mě natolik závažný, aby musela být předána policii," dodal.

Kvůli událostem v této střední škole se ministryně školství Valachová hodlá sejít se zřizovatelem. Schůzka by se měla uskutečnit v pátek, řekla ministryně novinářům při dnešním jednání vlády. Zúčastnit by se jí měli i zástupci České školní inspekce.

Video Žáci utýrali učitelku: Vedení školy tutlá šikanu a zastrašuje studenty! - Blesk TV
Video se připravuje ...

 

 

bukina ( 21. února 2016 07:19 )

neviem ako u vás, ale z nášho maturitného ročníka išli na Pedagogické fakulty najväčší flákači!!!

bukina ( 21. února 2016 07:16 )

hejhej ( 18. února 2016 11:02 )

montevideo: Ředitel lže, stejně jako ostatní vyučující. Když příjdou o nevychované zmetky, příjdou o část dotací. Učitelům nezáleží, jak bývávalo zvykem, na žácích, jejich znalostech a chování, ale především jim jde o peníze. Díky hloupým zákonům upadá školství,studují mnohdy i úplní pitomci a procházejí - zase k vůli penězům.

tesarl ( 17. února 2016 22:21 )

Ono ti nic jiného nezbyde než odmašírovat. Nebo chceš tím říct, že grázlové šikanovali učitelku až k smrti, aby se zbavili tebe? Tý woe, ještě tě máme litovat nebo co? O šikaně jsi věděl a houno jsi proti ni udělal jak můžeme vidět na you tube. Trojka z chování a dočasný vyhazov, jsi k smíchu. Koho grázlové to byli, že jejich rodiče kryješ? Byl mezi nimi i tvůj spratek? Jak vidíme není to první případ, šikana na tvé škole je na denním pořádku. Jiný ředitel by si s tím poradil, ty ne, ty perdíš do trenclí ze strachu před rodiči. Nějací zbohatlíci, co? Zlodějská pakáž je to.

montevideo ( 17. února 2016 20:25 )

Já bych s ním zavedla úplně jiný proces. Jeho jednání je precedentem pro všechny výrostky v republice, že mohou zabít svého učitele a v podstatě se jim nic moc nestane.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání