Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Grázlové na pražské škole utýrali učitelku: Jejich vůdce byl sám obětí šikany

Autor: vet - 
14. února 2016
05:00

Šikana na pražské Střední průmyslové škole Na Třebešíně skončila smrtí profesorky Ludmily. Jak je možné, že vůdcem agresivní trojice byl mladík, který sám na sobě poznal šikanu? Je podmíněné vyloučení tyranů ze školy dostatečným trestem? Podle psychologa Jiřího Jelena je taková sankce zcela na nic.

„Je-li člověk obětí šikany, svou agresivitou vůči slabším, než je sám, si hojí vlastní mindrák a zvedá své dříve pošlapané sebevědomí,“ objasňuje Jelen.

Studenty, kteří už musí podle zákona nést za své činy odpovědnost, by nasměroval k soudu. „I kdyby nakonec odsouzeni nebyli, už to, že projdou trestním řízením, výslechy na policii a vystoupením u soudu, může u dosud netrestaných mladíků v budoucnu zabránit recidivě,“ míní psycholog.

Video Žáci šikanují učitelku. - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video Žáci šikanují učitelku. - Blesk TV
Video se připravuje ...

balcarova3 ( 15. února 2016 16:09 )

asi prominentní spratci....dobře to vychovali....zavřít a natrhnout jim řit

michal.0.8 ( 14. února 2016 23:16 )

Na youtubu.com jsou více než 7 let staré ukázky neúcty studentů k učitelům. Stačí napsat na youtubu slovo Třebešín.

setroseuros ( 14. února 2016 16:05 )

presne. Proc je ukryvat za ctverecky ? Kdyz byli hrdinove tehdy at se ted zodpovidaji? nechapu , ze ta pani ucitelka to nikomu nerekla? Nechapu taky, ze nikdo si ve skole nevsimnul rev ve tride i na chodbe? Myslim, ze by mel byt soud a za sikanu by meli dostat aspon rok basy natvro. Aspon je to pro pryste projde!!! Jestli se jim to vsak promyne- bude to povzbuzeni pro ne i pro jine , ze to muzou delat na komkoli dal a hlavne beztrestne!!!

jetotak ( 14. února 2016 13:10 )

Funkce je hlavně o papírování, a to je problém.

jiri.k ( 14. února 2016 12:13 )

Chtělo by to zveřejnit jejich jména, bydliště, aby lidi mohli po jejich rodinách plivat, co že to z nich vylezlo a co z toho vychovali. Co jsou je hlavně zásluha jejich rodičů. Taky si myslím, že by měli jít k soudu, aby celá republika viděla ty hrdiny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání