Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rapper z Masových Wrahů si odsedí 11,5 roku: S odvoláním neuspěl

Autor: ljš - 
10. února 2016
11:41

Byla to vražda, trest platí! Za smrt muže v jednom z třebíčských barů si hudebník Marek Teplý ze skupiny Masový Wrazi definitivně odpyká 11,5 let ve vězení. Rozhodl o tom olomoucký vrchní soud, který tak potvrdil rozsudek brněnského krajského soudu, proti kterému se muž odvolal. Teplý alias rapper El Marón se k činu přiznal, po soudu však požadoval překvalifikování činu na ublížení na zdraví s následkem smrti. Muže prý nechtěl zabít a nemůže se tedy ztotožnit s nálepkou vraha.

Tragédie se stala koncem prosince 2014 v baru Sandra. Útoku přecházel konflikt mezi oběma muži. Teplý šestatřicetiletého muže nejprve slovně provokoval. Ten si to nedal líbit, hudebníka stáhl z barové židle a fyzicky ho napadl. Poté, co potyčka mezi nimi skončila, vytáhl Teplý lovecký nůž, který měl za pasem, a muže bodl do beder. Rána byla hluboká 16 centimetrů, do zad mu pronikla celá čepel nože a zasáhla břišní aortu. Napadený muž i přes rychlou lékařskou pomoc zemřel, na místě vykrvácel. Motivem Teplého jednání byla podle znalců odplata za napadení, hudebník podle nich jednal v afektu.

Vedle trestu uložil soud Teplému také ambulantní protialkoholní léčení. Svou zásadní roli totiž v případu hrál alkohol. Hudebník měl v době útoku téměř 2,8 promile alkoholu. Pozůstalým oběti má také zaplatit odškodné dva a čtvrt milionu korun.

Soudy se v případu zabývaly také uměleckou produkcí skupiny, jejíž byl Teplý členem, a obsahem jejich skladeb. Třebíčská skupina Masový Wrazi vznikla v roce 2005, jejich skladby jsou plné vulgarit, zpívá se v nich o vraždách a znásilňování. Krvavé jsou i scény, na nichž je El Marón zobrazený jako rapper. Podle psychologů jeho texty se skutkem samotným ale nemají v podstatě nic společného. Snahou Teplého je podle nich šokovat, zaujmout okolí, a to i za cenu, že používá brutální texty. To byl podle nich i důvod, proč měl obžalovaný u sebe dlouhý lovecký nůž. Šlo podle nich o image.

sensey ( 10. února 2016 19:19 )

doufám, že toho vypatlance nepustí za dobrý chování..

placenta ( 10. února 2016 12:23 )

má výhodu že už je teplý do krimu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání