Tělo šestnáctileté Lucky našli policisté na novojičínských Skalách. Podle rodiny neměla důvod utéct ani páchat sebevraždu. Podle prvotního ohledání místa ale nenašli policisté známky cizího zavinění. Lucka podle všeho umrzla.

Jenže místní – zejména pejskaři, kteří kolem místa nálezu chodí často – odmítají, že by zde dívka ležela celých deset dní. „Chodím tudy každý den se psem, někdy i dvakrát, pes zaběhne i mezi stromy a já abych natáhl procházku, rozhlížím se všemi směry a vím, že není možné, abych byl tak slepý, že bych nic neviděl. Dnes jsem schválně koukal tím směrem a od lipové aleje je tam krásně vidět. Včera jsem tam byl taky ráno před sedmou, byla ještě tma, ale pes tam ani neodběhl, ani tím směrem neštěkal. Nevěřím, že tam byla celou dobu :(,“ napsal Michal H. na Facebook.

K těmto domněnkám se vyjádřila i novojičínská policie: „To, že tam byla nalezena, neznamená, že tam byla celou dobu.“ Místo nálezu bylo navíc už dříve prohledáváno – bylo to totiž něco málo přes 2 kilometry do dívčina bydliště a jen pár desítek metrů od nejbližších domů.

„Nechápeme, že tam mohla být celých devět nocí bez povšimnutí... Myslíme si, že všichni věděli o tom, že ji hledáme. Jak je možné, že tam předtím nebyla a po devíti dnech se tam našla podchlazená? Kdo ji tam odložil? Mohl ji nechat kdekoli jinde, ale tam? Kdo nás připravil o dítě, vnučku, neteř, sestřenku, přítelkyni, kamarádku a spolužačku?“ ptá se na Facebooku zoufalá rodina.

„Nyní je možné na základě předběžných výsledků nařízené pitvy sdělit, že dívka nezemřela násilnou smrtí. Tento fakt vyplývá rovněž z dosud provedeného prověřování policistů. Ti však i nadále shromažďují a analyzují získané a zjištěné informace,“ řekla policistka Soňa Štětínská.

„V této souvislosti se policisté obrací na veřejnost se žádostí o informace k pohybu dívky a osob v její přítomnosti či blízkosti, zejména v noci z 5. na 6. ledna. Tyto a jakékoli informace, byť zdánlivě nesouvisející, je možné zavolat novojičínským kriminalistům na telefonním čísle 974 735 651. Informace je možné sdělit také na bezplatné policejní lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně. Současně konstatuji, že s ohledem na ukončení pátrání a další okolnosti pominuly (až na zákonné výjimky) důvody zveřejňování osobních údajů dívky,“ dodala policistka.

Fotogalerie
13 fotografií