Dívka byla při dnešní pátrací akci nalezena bez známek života,“ řekl Blesk.cz na policejní mluvčí Petr Gřes. „Identifikoval ji její otec,“ dodal mluvčí pro Novojičínský deník s tím, že při prvotním ohledání nebylo zjištěno cizí zavinění. Nenašel se ani dopis na rozloučenou. Z areálu Na Skalkách je nádherný výhled na celé město. Že by se s ním sem přišla Lucie rozloučit? Její tělo bylo nalezeno pod břízami, zhruba sto metrů od prvního domu.

V těchto místech tělo Lucie našli.
Autor: Mapy Google

Lucko, dej nám o sobě vědět… Prosíme toho, kdo s ní je nebo jsou, aby nám pomohli ji najít. Napadají nás nejrůznější hypotézy… Prověřuje se úplně vše, co koho napadne. Kdo to nezažil, nepochopí,“ prosil tatínek dívky na Facebooku po jejím zmizení. Bohužel marně.

Otec dívky však smutnou zprávu sám potvrdil na sociální síti. V současné době tak prožívá nejhorší chvíle svého života. Jeho přátelé mu vyjadřují na Facebooku soustrast. O smrti Lucie se dozvěděli její kamarádi a spolužáci. Zdrcující zpráva je zastihla přímo ve školních lavicích. Podle TN.cz jim to ve škole řekl přímo jejich učitel. Dívka byla populární a v kolektivu oblíbená. Jaká je příčina smrti mladé dívky, není stále jasné. Podle serveru Novinky.cz mohla zemřít na podchlazení. Při rychlém odchodu z domova na sobě přitom měla kabát, boty i džíny.

Zapálená svíčka za zesnulou Lucii
Autor: Facebook

Smrt Lucie potvrdila na Facebooku sama Městská policie Nový Jičín. Na svůj Facebook nahrála zapálenou svíčku s komentářem „Like u svíčky = další zapálená svíčka za Lucii.“ Lidé se strážců zákona začali ptát, jestli bude za zesnulou dívku ve městě vyčleněno pietní místo, kam by mohli nosit svíčky a květiny. „Po dohodě se školou, kterou Lucie navštěvovala, je pietním místem, kde je možné uctít památku Lucie a zapálit svíčku, prostor u školy Educa ,“ napsali policisté.

Lucie odešla z domova v úterý 5. ledna odpoledne a už se nevrátila. „Neměla důvod utéct… Doma a ve škole ƒ‚puberťácká‘ pohoda. Nevzala si s sebou věci na útěk nebo pro dlouhodobější nepřítomnost doma,“ napsal už dříve otec. Po sobě zanechala zapnutý počítač a rozsvíceno. Vypadalo to, že se brzy vrátí. To už se bohužel nestane…

Fotogalerie
13 fotografií