Lucie zmizela z domu svých rodičů v úterý 5. ledna kolem páté hodiny odpolední. Podle jejího otce vše nasvědčovalo tomu, že počítala, že se brzy vrátí. Nechala zapnutý počítač i rozsvícené světlo v pokoji, s sebou si vzala pouze mobil.

Nalezena byla až od deset dní později v novojičínské lokalitě Na Skalkách, bohužel ale mrtvá. Skutečnost, že její tělo bylo nalezeno na poměrně přehledném místě, jen desítky metrů od obytných domů, na Facebooku kritizovala celá řada lidí, kteří naznačovali, že policie mohla něco zanedbat.

Proti tomu se ohradili novojičínští strážníci. „Místo nálezu bylo prohledáváno, a dokonce i s vrtulníkem. To, že tam byla nalezena, neznamená, že tam byla celou dobu,“ napsali na svém Facebooku. Okamžitě se pak vynořily spekulace, zda Lucku nemohl Na Skalky někdo přemístit, a to i přesto, že policisté násilný čin na místě vyloučili.

Městská policie potvrdila, že místo, kde byla Lucka nalezena, se už jednou prohledávalo.
Autor: Facebook.com

Na otázku, zda se Lucka na místo, kde bylo její tělo nalezeno, dostala až po jeho prohledání, by mohla dát odpověď nařízená soudní pitva. Ta by měla dobu smrti určit poměrně přesně.

Sama Luciina rodina ale žádné chyby v policejní práci během pátrání neviděla. Naopak. „To hledání je opravdové a hlavně nepochopitelné... Dcera se nám doslova „vypařila“. Nic ničemu nenasvědčuje. Prostě se zvedla a už jí není. Ale jak už jsem začal... Chtěl bych Všem, kteří se ji snaží najít... poděkovat... My víme, že se snažíte. Policie ČR a samozřejmě skvělá Městská policie Nový Jičín... Díky Vám, napsal den před nalezením dceřina těla její otec na Facebook.

Lucku našli dva kilometry od domova.
Autor: Archiv Blesku

Fotogalerie
13 fotografií