Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Opuštěný počítač, čas úmrtí a modrá dodávka: 8 záhad kolem smrti pohřešované Lucky (†16)

/
  • 16letou Lucku našli mrtvou.
    16. ledna 2016 ● 14:30

    Zničeho nic odešla od zapnutého počítače a pak beze stopy zmizela. O deset dní později pak Lucku (†16) našli mrtvou na místě, které už ale předtím bylo jednou bez úspěchu prohledáno. Otázníků kolem jejího zmizení a úmrtí je zatím stále více než jasných odpovědí.

  • 1.

    1. Pokoj

    „Při odchodu nechala vše tak, že se za chvíli vrátí (rozsvíceno, zapnutý PC, doklady, oblečení atd.). Odskočila si pouze s mobilem a už se nevrátila,“ tak popsal Luciin otec Jiří, za jakých okolností domov opustila.

    Záhadné zmizení 16leté Lucky: Nevypnula ani počítač a už se nevrátila

  • 2.

    2. Poslední slova

    Stejně jako zapnutý počítač i poslední slova, která Lucka své mamince řekla, nasvědčují tomu, že počítala, že se brzy vrátí. „Při odchodu na otázku své maminky: ‚Kam jdeš?‘ (žena zrovna po práci vařila večeři), Lucinka odpověděla, že ƒƒ‚ven, jsem hned zpátky a pojím‘, a zabouchla dveře, už nic víc…,“ napsal otec ve svém prohlášení. Lucka se přitom jako vždy měla vrátit do osmi večer a v deset už měla být v posteli.

    Prohlášení Lucčiných rodičů
    Autor: Facebook.com

  • 3.

    3. Místo a čas smrti

    Zřejmě největší záhadou je, kdy k Lucčinu úmrtí došlo. Lokalita Skalky, kde ji v pátek našli, byla totiž už v minulosti jednou prohledána, a to i pomocí vrtulníku. Navíc tudy denně chodí pejskaři a dělníci na stavbu přilehlých domů. „Myslíme si, že všichni věděli o tom, že ji hledáme. Jak je možné, že tam předtím nebyla a po devíti dnech se tam našla podchlazená?"

    Místo, kde Lucku našli, už v minulosti prohledávali: Jak to, že ji nenašli?

    Lucku našli dva kilometry od domova.
    Autor: Archiv Blesku

  • 4.

    4. Fotka na Instagramu

    Z Lucčina instagramového účtu, který rodiče nechali po její smrti smazat, vyplývá, že se na novojičínských Skalkách, kde bylo její tělo nalezeno, pohybovala několik hodin před svým zmizením. V té době si tam totiž fotku zasněžené krajiny s obřími balvany a krásným výhledem na okolí vyvěsila.

    Záhadný případ pohřešované Lucky: Místo smrti si vyfotila!

    Šla se na toto místo Lucie rozloučit se životem?
    Autor: Blesk - Karel Janeček

  • 5.

    5. Modrá dodávka

    Přestože policie po ohledání místa nálezu vyloučila cizí zavinění, místní se teorie, že Lucku na místo někdo dopravil, nevzdávají. Jedna z diskutujících na Facebooku naznačuje, že se v den nálezu jejího těla na Skalkách objevil záhadný automobil. „Tam, jak stojí ten pohřebák, tak tam včera (ve čtvrtek, pozn. red.) stála modrá dodávka a jako by váhala a popojížděla tam a zpátky dušičky,“ komentovala diskutující policejní snímek z místa nálezu těla.

    Policisté na místě, kde byla Lucie nalezena.
    Autor: Foto Blesk Karel Janeček

  • 6.

    6. Zaměřený mobil

    Novojičínští strážníci během pátrání na Facebooku potvrdili, že poslední výskyt signálu z mobilu, který si Lucka s sebou vzala, prověřen byl a na stopu je přivedl. „Není to ale tak jednoduché,“ napsali k tomu. Jedna z diskutujících pak tři dny před Lucčiným nalezením uvedla, že poslední výskyt jejího mobilu byl zjištěn právě na Skalkách a že nechápe, proč policisté nepátrají ve směru na Kojetín a Starý Jičín. Strážníci toto tvrzení nijak nevyvrátili a odpověděli: „Dělá se to již podruhé, měla byste být mírnější v soudech.“

    Poslední signál mobilu byl zřejmě na Skalkách.
    Autor: Facebook.com

  • 7.

    7. Dopis

    Podivné také je, že Lucie nenechala žádný signál vysvětlující, proč se domů nevrátila. Podle rodiny a kamarádů nic nenasvědčovalo tomu, že by se nějak trápila. Nenašel se ani dopis na rozloučenou, který by mohl její smrt vysvětlit.

  • 8.

    8. Příčina smrti

    Lucčin otec ve svém prohlášení potvrdil, že podle prvotních zjištění zemřela jeho dcera na podchlazení. Otázkou zůstává, zda by šestnáctiletá dívka, ať by ji trápilo cokoli, raději umrzla, než by vyhledala pomoc. Rodiče navíc vylučují, že by dívka brala drogy nebo pila alkohol. Jistou příčinu smrti tak odhalí až nařízená soudní pitva a toxikologické testy.

    Otec Lucky nevěří na nešťastnou náhodu: Kdo ji tam po 9 dnech odložil?

    Lucka nebrala drogy, ani nepila alkohol.
    Autor: Facebook.com

ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy

Jdi na hlavní stránku Blesk.cz