Nečekaná smrt středoškolačky Lucky je zatím obestřena tajemstvím. Místní se totiž shodují, že na Skalkách nemohlo její tělo ležet celých deset dní, kdy po ní policisté a rodiče pátrali. Poblíž totiž stojí dvojice domů a alejí, u které ležela, chodívají lidé venčit psy. Nikdo si ale ničeho podezřelého nevšiml.

Policisté navíc potvrdili, že místo bylo už jednou prohledáváno, a to i pomocí vrtulníku. Oblast je přitom poměrně přehledná a z výšky by si těla zřejmě všimli. A pokud ne, museli by je na něj upozornit psi.

Jisté však je, že se na Skalkách Lucka pohybovala už před svým zmizením. Podle serveru TN.cz fotku této oblíbené vyhlídky umístila na svůj instagramový účet jen pár hodin předtím, než se po ní slehla zem.

Otázkou však je, kdy se to policisté dozvěděli. Na to, že okamžitě po Lucčině zmizení nebylo možné dostat se na její profily na internetu, které by mohly pátračům přinést vodítko, si totiž její otec stěžoval ještě celých šest dní po tom, co se ztratila. "Nechápeme, že »asi« (neověřoval jsem to) legislativa ČR neumožňuje policii si v těchto výjimečných případech okamžitě vyžádat výpisy z hovorů a SMS, dále hesla k internetovým účtům a tak podobně. Vše je to hrozně zdlouhavé... Vždyť jde o dítě,“ psal v jednom z příspěvků na facebooku. 

Poslední sbohem?

Mezi obyvateli města se během pátku vynořila celá řada hypotéz. "Vypadá to, jako by se šla rozloučit s Novým Jičínem. Z tohoto místa je totiž vidět i škola, kterou navštěvovala,“ řekla Blesku pejskařka Milada (68). Variantu, že Lucie přišla na Skalky spáchat sebevraždu, ale dosud nikdo nepotvrdil. Policisté pouze uvedli, že po ohledání místa nálezu bylo vyloučeno cizí zavinění.

Server Novinky.cz ale uvedl, že podle jeho zdroje Lucka zemřela na podchlazení. V takovém případě by přicházela v úvahu i možnost, že se jen z neznámých důvodů skrývala a věřila, že mrazivé počasí venku přečká. Místní ovšem i přes policejní prohlášení stále spekulují i tom, že ji na místo mohl někdo dopravit už mrtvou. Všichni proto věří, že nařízená soudní pitva všechny otázky zodpoví.

Dále čtěte: Lucku tam musel někdo odložit, myslí si zoufalý otec

Fotogalerie
15 fotografií