Prožili první noc bez naděje, že se otevřou dveře a jejich dcera jim vběhne do náruče. Ráno pak Lucčini rodiče vydali na Facebooku prohlášení plné bolesti.

"Přišli jsme o dceru... jediné dítě, které jsme měli. Byla také vnučkou, neteří, sestřenkou, přítelkyní, kamarádkou a spolužačkou... Lucka měla šťastné dětství plné bezstarostnosti a smíchu. S "náctiletostí" přišly běžné starosti teenagerů dnešní doby. Lucka neměla důvod utéct, odejít, doma měla vše, nač si vzpomněla. byla pro nás vždy na prvním místě. Nikdy jsme na ní nepozorovali, že by kouřila, pila alkohol nebo brala drogy," vysvětlují v něm.

Popsali také okamžik, kdy Lucku viděli naposledy. Bylo to v úterý 5. ledna kolem páté hodiny odpolední. "Od samotného začátku to je tak, že šla jen na chvíli ven, při odchodu na otázku své maminky "Kam jdeš?" (žena zrovna po práci vařila večeři), Lucinka odpověděla, že "ven, jsem hned zpátky a pojím", a zabouchla dveře, už nic víc... Standardně měla být do 20 hodin doma a ve 22 hodin v posteli, když byla druhý den škola. Ona opravdu jen odešla z domu a už se nevrátila... nic víc v tom pro nás všechny není," píše Lucčin otec Jiří.

Požádal také všechny, kteří by k případu měli jakékoli poznatky, aby kontaktovali policii. "Nechápeme, že tam mohla být celých devět nocí bez povšimnutí... Myslíme si, že všichni věděli o tom, že ji hledáme. Jak je možné, že tam předtím nebyla a po devíti dnech se tam našla podchlazená? Kdo ji tam odložil? Mohl ji nechat kdekoli jinde, ale tam? Kdo nás připravil o dítě, vnučku, neteř, sestřenku, přítelkyni, kamarádku a spolužačku?" ptá se zoufalá rodina.

Dojemné prohlášení pak uzavírají láskyplná slova určená mrtvé dceři: "LUCINKO, CHYBÍŠ NÁM, MILUJEME TĚ A NEZAPOMENEME."

Lucka si místo, kde ji našli, před smrtí vyfotila

Prohlášení Lucčiných rodičů
Autor: Facebook.com

Fotogalerie
20 fotografií