Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidič v Ostravě koukal na mobil a srazil 2 chodce: Oba zemřeli. Hrozí mu 10 let

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: pro Blesk - Jan Vraný a JV PRESS)
Autor: ČTK - 
11. ledna 2016
09:52

Policie obvinila z usmrcení z nedbalosti čtyřiačtyřicetiletého řidiče, který v neděli večer v Ostravě na přechodu srazil dva chodce. Oba chodci na místě zemřeli. Ve vězení může v případě odsouzení strávit až deset let. Kriminalisté zjistili, že řidič těsně před nehodou sledoval mobilní telefon.

„Řidič se pravděpodobně nevěnoval řízení vozu, nesledoval situaci v provozu a nepřizpůsobil rychlost jízdy jiným okolnostem, které mohl předvídat,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Dodala, že v době nehody se muž údajně zadíval na mobilní telefon, který začal zvonit. „Proto odvrátil pohled, původně směřující před vozidlo, do interiéru auta. Pak přehlédl chodce přecházející po vyznačeném přechodu,“ dodala.

Nehoda se stala okolo 18:00 v centru Ostravy na Sokolské třídě. Dvaaosmdesátiletý muž a žena zatím nezjištěné totožnosti na místě zemřeli. „Oba utrpěli mnohočetná poranění, která byla smrtelná, a veškerá snaha o jejich záchranu se ukázala jako marná,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Policie nyní hledá svědky nehody. Obrátit by se měli na linku 158. Loni na silnicích Moravskoslezského kraje zemřelo 53 lidí. Letos už policejní statistiky evidují tři mrtvé.

hejhej ( 11. ledna 2016 17:44 )

Zabije 2 lidi a hrozí mu jenom 10 let.To jsou naše hloupé zákony. Takový člověk by si měl v chládku poesdět daleko déle a zabavení řidičáků na doživotí.

kerloss ( 11. ledna 2016 15:00 )

nevadi, jen bych chtel aby opustili prechod rychle a ne ***ckou. jinak ses trefil, pilotem 15let.

avina ( 11. ledna 2016 14:54 )

mrtví na přechodu silnice vinou řidiče. Dostane 10 let za zničené životy 2 osob. Jinde- Kramný 28 let . Soudy?!

pepen ( 11. ledna 2016 14:40 )

Bezesporu zpřísnit tresty za používání mobilu při řízení auta!!!!V Česku jsou řidiči na přechodech vůči chodcům velmi bezohlední.Sebrat řidičák na doživotí a zavřít na 20 let!!!Byly tam zabiti dva lidé!!!On si z 10 ti let odsedí půlku a bude v pohodě.Těm už život nevrátí!!!!Není to fér vůči rodinám a dětem zabitých,10 let je málo!!!

kerloss ( 11. ledna 2016 12:26 )

reaxce? nevim ale to ze stary lidi bezi k prechodu bez rozhlednuti a jak vsoupi na prechod tak najednou zpomali na hlemizdi rychlost a ***ji se. Duvod? preci absolutni prednost na prechodech. Pustil bych vam videa jak tady v Praze spechaji a na prechodu vlastne skoro stoji souraji se a vedi ze tam maji tu prednost. Jenze k tomu je dalsi veta a tu uz nikdo nerekl. pri vstupu na prechod kdyz nic nejede ma chodec neprodlene prejit a nezdrzovat se na prechodu. to uz NIKDO NEVI.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání