Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tvrdý konkurenční boj autobusáků na Klatovsku: Porvali se přímo na zastávce

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: haj - 
19. prosince 2015
09:30

Čekání na autobusové zastávce v Janovicích na Klatovsku v pátek ráno cestujícím zpestřila potyčka mezi dvěma řidiči autobusů konkurenčních firem. Ti na místo přijeli téměř zároveň a ve chvilce se do sebe tvrdě pustili. Jeden z rváčů si údajně dokonce zlomil žebro.

O drsné šarvátce, kterou museli urovnat až přivolaní policisté, informoval deník Právo. Agresivnějšímu z šoférů nyní hrozí trestní stíhání, zatímco jeho sok skončil v nemocnici s poraněním hlavy. Rvačce mělo prý předcházet předjíždění během cesty z Nýrska do Janovic.

Podle Práva útočníka vytočilo, když se mu během cesty nepodařilo konkurenční autobus předjet. Druhý řidič ho prý schválně blokoval. „Řidič od konkurence se s minibusem snažil předjet našeho řidiče, což se mu nepovedlo,“ potvrdil ostatně i majitel jedné z firem.

Dál už se ale jejich verze poněkud rozcházejí. „Když přijel na zastávku, tak se rozhodl, že mu dá za vyučenou. Dostal pořádnou nakládačku. Snad má mít dokonce i zlomené žebro,“ dodal ke stavu svého zaměstnance majitel firmy.

Šofér minibusu (41) napadení konkurenta vidí trochu jinak. „Řekl jsem mu, co mi provedl. On reagoval tak, že mne zezadu nečekaně několikrát atakoval. Tak jsem se bránil,“ uvedl pro Právo řidič, jenž je nyní vyšetřován kvůli podezření z výtržnictví.

„Útok na řidiče konkurenční firmy spočíval v tom, že jej nejprve několikrát udeřil rukou do obličeje, pak ho strhl na zem a pokračoval ranami do hrudníku,“ popsal bitku řidičů zdroj obeznámený s případem.

Starosta Janovic Michal Linhart Právu prozradil, že bitva mezi dopravci už pokračuje delší dobu. „O linku svádějí tuhé boje. Autobusy navazují prakticky ve stejných časech. Pro občany je takové soupeření přínosem, ale ne za cenu, že se řidiči vzájemně pomlátí,“ okomentoval rvačku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání