Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Právník o případu otrávené učitelky: Dospělý by za to dostal 10 let vězení!

Autor: kru - 
28. listopadu 2015
16:41

V pouhých dvanácti letech naplánovaly čin, za který by dospělý mohl dostat až deset let vězení. Trojice sedmáků zatím dostala "jen" trojky z chování, další potíže ale mohou zřejmě přijít. Podle právníka, kterého Blesk.cz oslovil, by se měla případem zabývat sociálka.

„Vzhledem k tomu, že jde o žáky, měl by se případem zabývat orgán sociálně právní ochrany dětí, zda nedošlo k porušení povinností plynoucí z rodičovské odpovědnosti," řekl Blesk.cz právník Zdeněk Burda z pražské advokátní kanceláře Martina Kašpara.

Ten také vysvětlil, jak by se případ posuzoval, kdyby ho nespáchaly děti, ale dospělí. "V případě, že by se činu dopustil dospělý, tak by přicházela buď v úvahu kvalifikace 1) přečin ublížení na zdraví nebo 2) zločin těžké ublížení na zdraví. Přesná kvalifikace by závisela od způsobených následků. V případě těžkého ublížení je sazba až 10 let ve vězení," vysvětlil.

Stejně jako učitelé, ředitel školy i rodiče ho útok dětí šokuje. "Případ je alarmující a je třeba, aby se jím zaobírali psychologové i pedagogové," uzavřel.

PODÍVEJTE SE NA ZPOVĚĎ 12LETÉ TEREZY, KTERÁ UČITELKU POMOHLA OTRÁVIT.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání