Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řídil pod vlivem drog a při nehodě zabil osmnáctiletého kamaráda! Hrozí mu osm let

Řídil pod vlivem drog a při nehodě zabil kamaráda! Hrozí mu osm let.
Řídil pod vlivem drog a při nehodě zabil kamaráda! Hrozí mu osm let.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
25. listopadu 2015
12:20

Kriminalisté obvinili čtyřiatřicetiletého řidiče auta, ve kterém při nehodě na Žďársku zemřel osmnáctiletý spolujezdec. Muž řídil pod vlivem drog. Za usmrcení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dvou až osmi let. Obviněného muže kriminalisté stíhají na svobodě. ČTK to dnes sdělila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Nehoda se stala v úterý 17. listopadu před 04:30 na silnici třetí třídy v obci Nový Jimramov. Osmnáctiletý mladík zemřel na místě. Další tři muži ve věku 22, 29 a 34 let byli se zraněním převezeni do nemocnice v Novém Městě na Moravě.

„Po příjezdu policistů na místo nebylo zřejmé, kdo vozidlo v době nehody řídil,“ uvedla mluvčí. Policisté zjistili, že na havarovaném vozidle jsou umístěny jiné registrační značky, než které byly vozidlu přiděleny, a auto nemá platnou technickou prohlídku.

Při vyšetřování policisté zjistili, že auto v době nehody řídil 34letý muž, kterého se jim však po jeho odchodu z nemocnice několik dnů nedařilo zadržet. Muž se nakonec sám přihlásil a k řízení auta se doznal. Dechová zkouška u něj vyloučila požití alkoholu před jízdou, testy však byly pozitivní na pervitin. Muž měl navíc rozsudkem Okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání