Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zločiny na Štědrý den: I o Vánocích se vraždí z nouze a vášně

  • Autor: dce - 
    25. 12. 2015
    05:02

    Vánoce mají být svátky klidu a míru, jenže… Vše začíná svátečním shonem a panikou. A v některých případech to končí vraždou nebo napadením na Štědrý den. Zločin prostě nikdy nespí!

  • 1.Dvojnásobná vražda v Napajedlech

    Den po Štědrém večeru roku 2008 nahlásil muž z Napajedel na Zlínsku nález těla. Muž kontaktoval policii s tím, že v rodinném domě, kde bydlí, našel svého bratra v kaluži krve. Druhý den ráno pak kriminalisté našli mrtvolu ženy v septiku. Z dvojnásobné vraždy pak obvinili právě muže, který případ nahlásil. K násilnému trestnému činu se přiznal, bratra prý udusil a švagrovou uškrtil.

    Trojice se prý pohádala kvůli množství alkoholu požitého na nedávné oslavě narozenin. Šestatřicetiletý Vlastimil Novotný dostal nakonec od soudu 15 let.

    Krajský soud odsoudil Vlastimila Novotného za vraždu bratra a švagrové na 15 let do vězení s ostrahou. Krajský soud odsoudil Vlastimila Novotného za vraždu bratra a švagrové na 15 let do vězení s ostrahou. | Slávka Červená

  • 2.Opilý ubodal svou matku

    Svou šestapadesátiletou matku na Štědrý den 2013 napadl dvaatřicetiletý muž v Zábřehu na Šumpersku. Ženě způsobil bodnořezná zranění, kterým na místě podlehla. Vrah byl v tu dobu silně opilý – policie mu naměřila 2,17 promile až po delší době po činu.

    Proti rozsudku dvanácti let se Rudolf Kebrdle odvolal – byl prý v době činu nepříčetný. Soud jeho odvolání zamítl. Proč vraždil, to Kebrdle nikdy nevysvětlil.

    Mateřskou lásku nikdy nepoznal. Byl jen donašečem rumu a fackovacím panákem. Loni před Štědrým dnem Rudolf Kebrdle matku tyranku ubodal. Teď ho čeká dvanáct let kriminálu. Mateřskou lásku nikdy nepoznal. Byl jen donašečem rumu a fackovacím panákem. Loni před Štědrým dnem Rudolf Kebrdle matku tyranku ubodal. Teď ho čeká dvanáct let kriminálu. | Pavel Ryšlink

  • 3.Kvůli splátkám ubodal seniorku

    Byl rok 2012, když čtyřiadvacetiletý Michal Martínek řešil, co bude dělat s dluhy, které si nasekal půjčkami. Nejdřív doufal, že bude mít štěstí, a vydal se do herny, tam ale prohrál i posledních pár korun, co měl. Chtěl se tedy domluvit s pracovnicí společnosti (66) o odkladu splátky. Jejich debata se ale vyostřila a Martínek popadl železnou tyč, ženu praštil do hlavy a omráčenou ji poté ubodal nožem.

    Ženu druhý den našla její dcera na chodbě domu mrtvou. V kabelce jí navíc chyběly desítky tisíc korun. Martínka soud pošle na 15 let do vězení.

    Ilustrační foto Ilustrační foto | profimedia.cz

  • 4.Masakr v Jílovém

    Jílové na Děčínsku předloni šokoval doslova masakr celé rodiny. Myslivec Josef Š. zde kvůli strachu ze smrtelné nemoci (kterou ovšem netrpěl) vystřílel všechny své milované – manželku, syna i psa. Zbraň pak obrátil i proti sobě. Své lékařce měl tvrdit, že neví, co by s jeho rodinou bylo, kdyby zemřel.

    Těla objevil druhý syn Robert. Když se nemohl dozvonit, tak zavolal polici a na místo postupně přijížděly sanitky a pak i pohřebáci.

    V tomhle domě zabil muž svou manželku, syna i psa. V tomhle domě zabil muž svou manželku, syna i psa. | Foto Blesk - Jana Ulrichová, Facebook

  • 5.Odložené dítě tulačky

    Mrtvolku dítěte v lese u Chlumu na Královéhradecku objevila žena v roce 1933. Dítě, zabalené v prodřené dece s prázdnou lahvičkou na mléko, patřilo mladé tulačce, která ho na nepoužívanou cestu odložila na Štědrý den. Dítě nemělo šanci nízké noční teploty přežít.

    Žena byla odsouzena místo za vraždu pouze za odložení dítěte.

    Matějova sestřička Natálka Matějova sestřička Natálka | Foto Blesk – Kateřina Moravcová

  • 6.Kvůli nevěře chtěl vraždit

    Zavraždit svého soka v lásce chtěl v roce 2010 na Vánoce muž z Hlinska na Chrudimsku. Neunesl totiž nevěru své družky a oba milence napadl. Muže pobodal, ženu, ačkoliv věděl, že je těhotná, nakopl do břicha. Oba dospělí i nenarozené dítě přežili.

    Mrtvého seniora našli, až když sousedům kapala krev ze stropu. (Ilustrační foto) Mrtvého seniora našli, až když sousedům kapala krev ze stropu. (Ilustrační foto) | Profimedia

  • 7.Zfetovaný pobodal přítelkyni

    Šílený případ řešili plzeňští policisté loni na Štědrý den. Pod vlivem pervitinu se místními ulicemi řítil Jan Brunclík v ukradeném fiatu. Dokonce prorazil policejní zátaras a snažil se utéct přeplaváním rybníka. Nakonec ho chytil policejní pes.

    Jen o pár dní později však muž dusil a následně pobodal svou přítelkyni! Na krku má také krádež a zpronevěru. Od soudu dostal patnáct let.

    Renata poslala z nemocnice zoufalý vzkaz. Renata poslala z nemocnice zoufalý vzkaz. | Krimi Plzeň

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání