Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Místo pomoci nevidomého přepadl: Policisté pátrají po lupiči

Místo pomoci nevidomého přepadl: Policisté pátrají po lupiči
Místo pomoci nevidomého přepadl: Policisté pátrají po lupiči  (Autor: Blesk - Matěj Smlsal)
Autor: dce - 
23. listopadu 2015
16:14

Odporný čin, kterého se mohla dopustit jen skutečná hyena, se odehrál v pátek v Teplicích. Nevidomý neznámého muže požádal o doprovod na nádraží – jenže byl odveden na neznámé místo, kde ho muž okradl a napadl!

Handicapovaný muž, který šel se svým vodicím psem, v pátek odpoledne oslovil neznámého chodce a požádal ho, aby ho dovedl na nádraží. Muž souhlasil, namísto na nádraží ale nevidomého zavedl na zatím nezjištěné místo, kde po něm začal požadovat peníze,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Nevidomý mu žádnou hotovost nedal, a tak ho lupič začal prohledávat, čemuž nevidomý muž mohl odporovat pouze protesty. Jako odpověď na ně ho lupič fyzicky napadl. Když ani tehdy peníze nedostal, utekl s prázdnou.

Oběť odporného útoku při potyčce ztratila slepeckou hůlku, proto se muž opatrně vydal pryč z místa, až došel k restauraci McDonald's, kde jedna z pracovnic zavolala policii a nevidomému pomohla.

Policisté nyní pátrají i po svědcích události. Žádáme případné svědky, kteří se v pátek 20. listopadu mezi 16:40 a 17. hodinou pohybovali v Teplicích v lokalitě mezi ulicí Štúrova směrem k ulici Masarykova a dále k nádraží ČD a mohli by poskytnout informace k výskytu nevidomého muže, který měl slepeckou hůl a u sebe vodicího psa, aby kontaktovali policii,“ uzavřel mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání