Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Auto srazilo na Táborsku dvě děti: Holčička zemřela!

Autor: ČTK - 
19. listopadu 2015
16:23

Při nehodě na Táborsku srazil automobil chlapce (9) a dívku (7). Děti prý vstoupily do vozovky zpoza autobusu. Dívka zemřela, chlapec je v nemocnici.

Neštěstí se stalo na vozovce mezi Mladou Vožicí a Táborem poblíž obce Hlinice po 13:00. Děti prý vystoupily z autobusu, s nímž jely ze školy. "Svědci nehody se dle pokynů operátora link 155 pokoušeli dívce na místě pomoci. Zdravotníci pak navázali neodkladnou resuscitací. Bohužel zranění dívky byla neslučitelná se životem a zasahující lékař musel nakonec konstatovat její smrt," uvedla mluvčí záchranné služby Petra Kafková.

Přesné příčiny nehody policie zatím vyšetřuje. Dívka je letošní 64. oběť silničních haváriích na jihočeských silnicích. Statistika tak překonala údaj za celý loňský rok, tehdy zemřelo při nehodách 63 osob.

moist ( 19. listopadu 2015 21:32 )

 Od chvile, kdy jsem se ocitla na sedadle spolujezdce, mi tatinek vzdy, kdyz jsme jeli kolem autobusu v zastavce, vtloukal do hlavy, ze az budu ridit, musim koukat pod levy predni roh autobusu, a pokud tam uvidim nohy, tak brzdit. Kdyz uz je videt cely clovek, tak je pozde. Bohuzel zazil takove umrti v rodine, kdy jeho stryc vybehnul zpoza autobusu rovnou pod nakladak

honzazchaloupky. ( 19. listopadu 2015 19:27 )

Zemřela ti matka?

dietr ( 19. listopadu 2015 18:26 )

vyšetřovatelům bych poradil prověřit kotouček tachografu zmíněného autobusu, jestli náhodou nepopojel

dietr ( 19. listopadu 2015 18:19 )

autobusáci jsou taky kapitola sama o sobě, rádi na tyhle riskující spěchálky najíždějí a tím je vlastně nutí vbíhat bez rozhlédnutí do vozovky. Jeden to v Ostravě zkoušel na babku, a pak se rozčiloval na celý autobus, když mu babka neuhla a málem ji srazil.

fandimhokeji1 ( 19. listopadu 2015 18:19 )

Já tedy nevím. Kdyby šlo o moje děti, asi bych taky říkala, že řidič má dávat pozor, ale na druhou stranu: Ano v autoškole nás učili předvídat, ale zase do vozovky nemá co nikdo vcházet a už vůbec ne, když nevidí do silnice. Kdybychom pořád jen předvídali, tak nikam nedojedeme. Děti mají chodit přes přechod a ne vybíhat za autobusem. Nemáme přesní info, ale pokud děti vyběhly, řidič je nevinen.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání