Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soudkyně nařídila obžalovanému posprejovat podlahu: Pak ho osvobodila!

Autor: ljš - 
4. listopadu 2015
21:53

Chytrá horákyně! Tak by se mohlo přezdívat pražské soudkyni Daně Šindelářové. Ta se v případu sprejerství před sněmovnou odhodlala k velmi nevšednímu kroku. Požádala obžalovaného, aby přímo v soudní síni posprejoval podlahu a dokázal pak, že obrazec jde smýt.

Obžalovanými byli aktivisté Petr Vrabec a Miloš Neubauer, kteří v červenci v rámci happeningu nakreslili na dlažbu před vchodem do sněmovny obrys lidského těla s nápisem Tomáš.

Ten měl představovat reálného muže z Ostravy, který spáchal sebevraždu, když zjistil, že mu nepřišly sociální dávky a nemá z čeho zaplatit nájem. Protestovali tak proti návrhu zákona ministryně Marksové na zpřísnění poskytování dávek v hmotné nouzi, který se ten den projednával.

Podle žalobkyně takto ale mladíci poškodili cizí věc, tedy dlažební kostky. Nijak nebrala v úvahu, že aktivisté obrazec později sami smyli. Vrabec u soudu vypověděl, že tento druh spreje vybral pro tento účel záměrně, protože ho v minulosti používal jako geodet a ví, že jde smýt vodou a saponátem.

Soudkyně ho proto vyzvala, aby čin zopakoval přímo v soudní síni. Mladík tedy nakreslil kolečko na podlahu a po hodině ho spolu s druhým obžalovaným bez problémů smyli. Šindelářová pak vynesla rozsudek, který mladíky zprostil obžaloby. Podle ní nejednali s úmyslem poškodit cizí věc. Početná skupina podporovatelů jí pak uznale zatleskala.

tesarl ( 4. listopadu 2015 22:52 )

Chytrá!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání