Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Poslanci ANO se v noci udělalo zle. Prý kvůli Kalouskovi a šéfovi Synotu

Autor: val - 
7. října 2015
18:05

Sněmovna má za sebou dlouhé rokování, které se z úterka výjimečně protáhlo až do středečního rána. Mohou za to obstrukce, které vyvolal šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek, aby zdržel zákon navyšující zdanění hazardu. Tvrdí, že proti samotné novele nic nemá, ale vadí mu přístup koalice. Poslanci však jeho počínání tvrdě kritizují.

„Poprvé se mi v politice udělalo zle. Kalousek řeční, aby zablokoval zdanění hazardu. Pohlédnu na galerii pro hosty. S typickou šálou na krku tam sedí kmotr Ivo Valenta a sleduje, jak se jeho chráněnec činí. Brrrrr. Takové Česko fakt nechci,“ napsal o půlnoci na Facebook poslanec hnutí ANO Martin Komárek.

Poprvé se mi v politice udělalo zle. Kalousek řeční, aby zablokoval zdanění hazardu. Pohlédnu na galerii pro hosty. S...

Posted by Martin Komárek on 6. říjen 2015

Kalousek blokoval jednání

Sněmovna se totiž už poněkolikáté v posledních dnech zasekla na novele Jana Volného (ANO), která má od příštího roku zvednout daně za hazard. Zákon prosazuje Andrej Babiš, který si od něj slibuje výběr 2,5 miliardy ročně navíc.

Hlavní představitel opozice Miroslav Kalousek (TOP 09) sice tvrdí, že proti návrhu nic nemá, ale přesto už několikátou schůzi zablokoval zdlouhavým řečněním. Protestuje tím prý proti tomu, že vláda silou protlačuje své zákony, i když před nimi v pořadí čekají desítky návrhů opozice.

Na středeční jednání se přišel podívat i Ivo Valenta, senátor a majitel společnosti Synot, jenž bývá oponenty označován za krále českého hazardu.

Mnohým politikům byl během jednání trnem v oku a jeho přítomnost si vysvětlovali po svém. Například ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) na sociálních sítích parodoval volební slogan TOP 09: „Hájíme hazardní lobby víc, než si myslíte, vaše TOP 09. Řekl bych, že to je heslo M. Kalouska posledních dnů ve sněmovně.“

Do Kalouska se za zdržování pustil i další koaliční poslanec, tentokrát Jan Chvojka z ČSSD. „Myslím, že musí mít špatné analytiky. Tohle se nemůže líbit ani voličům TOP 09,“ poznamenal na Facebooku.

Pro sebe si komentář nenechal ani Kalouskův největší rival, ministr financí Andrej Babiš (ANO) – podívejte se ve videu:

Valenta: Bojí se, že jsem ve sněmovně častěji než on

Sám Valenta označil Komárka v reakci za komického poslance a jeho slova za nebezpečná pro českou demokracii. „Asi ho děsí představa, že jsem ve sněmovně častěji než on. Proto se nedivím, že mu uniklo to, že oficiálně a transparentně vystupuji na rozpočtovém výboru, diskutuji na konferencích a nebojím se nazývat věci pravými jmény,“ ohradil se Valenta.

Nepřestává mne však udivovat, že jsou ve sněmovně poslanci, kteří by byli nejraději, aby jejich počínání natolik odradilo nejen odborníky, ale i širokou veřejnost, aby si v pak mohli v tichosti a bez zájmu okolí prosazovat své devastující nebo účelové zákony. Rád bych však všechny zároveň ubezpečil, že hodlám sněmovnu navštěvovat i do budoucna, protože jsem přesvědčený o tom, že jako senátor je nezbytné, abych neseděl izolovaně pouze ve Valdštejnském paláci, ale vedl s poslanci otevřenou a konstruktivní debatu,“ dodal.

Video Ministr financí o přítomnosti senátora Valenty na galerii pro hosty. - Blesk / Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

horak47 ( 31. března 2016 11:19 )

Politická garnitura naší republiky by v jiné zemi nemohla být,tady jsou zloději a lumpové soudem osvobozováni pro nedostatek důkazů,je třeba Kalousky,Bendy,Sobotky a jiné politiky kteří naši zem rozkradli a zadlužili NEVOLIT.U nás táhnou do politiky s holým zadkem a voliče po zvolení u zadku mají,myslí jen na to aby za pár let zbohatli a ukradli co se dá,proto fandím Babišovi,který pracuje bez platu který odevzdává na dobročinné účely.

salto ( 12. listopadu 2015 08:33 )

Je to ho.vado nevšedního formátu. Snad si to lidi uvědomí při příštích volbách

zadnice ( 8. října 2015 11:28 )

Z Kalouska se musí udělat špatně každému slušnému člověku!

hejhej ( 7. října 2015 21:05 )

Poslouchat Kalouskovy bláboly, to se musí soudnému člověku udělat špatně, ne-li se rovnou pozvracet

kosmonaut ( 7. října 2015 19:28 )

To,že se Ivo Valenta yůčastnil zasedání PS a to na galerii pro návštěvníkymi vůbec nevadí.Na to má právo každý občan ČR.Horší je to s projevy názorů Kalouska.Asi je to tím,že přišel ve volbách o rozhodovací post a proto se snaží kompromitovat pana Babiše za každou cenu!Jako chemik se naučil pár věcí z ekonomie a to omílá stále dokola.Příklad:Peníze z evropských fondů jsou finance ČR,pak se ohání rest.fondy a pod.Ale na druhé straně zapoměl na to jak nechal posílat občanům fiktivní složenku na úhradu státního dluhu který má na svědomí,jak s Drábkem a spol.včetně Nečase zvedal DPH podle toho jak se vyspal.A o navrácení majetku církvím je škoda hovořit!Asi už zapomněl na pronájem budovy na nám.Republiky,to byl majstrštyk a o padácích pro armádu ani nemluvě!Jen tak na okraj.Smlouva byla podepsaná dříve,než byla padáková firma založena!Mým dojmem je to,že jede proti Babišovi s obavy,aby nedejbože jmenovaný náhodou neobjevil nějaké kostlivce za jeho působení a MO a MF !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa