Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Kuriózní nehoda ve Frýdlantu: Jeřáb vjel lidem do obýváku

Autor: ljš - 
4. listopadu 2015
20:25

Zřejmě si zrovna vychutnávali oběd, když do jejich obýváku vjel jeřáb! Rodině ze severočeského Frýdlantu se naštěstí nic nestalo. Ohromný kolos se zřejmě rozjel sám od sebe, za volantem totiž nikdo neseděl.

K nehodě došlo ve středu krátce po poledni v Luční ulici ve Frýdlantu. „Stroj prorazil část obvodové zdi a jeho rameno skončilo v obývacím pokoji. Jeřáb se levým kolem zarazil o betonovou podezdívku sklepa. Událost se obešla bez zranění. S velkým štěstím neutrpěl zranění nikdo z obyvatel domu a v jeřábu nikdo neseděl,“ uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Hasiči měli z vyprošťováním jeřábu spoustu práce. Museli totiž nejprve stabilizovat konstrukce domu, protože hrozilo, že při jakémkoliv pohybu jeřábu dojde k narušení dalších částí objektu.

„K vyproštění jeřábu byl povolán vyprošťovací automobil ze stanice Semily a tatra, kterou zajistil majitel vozu. Vyprostit jeřáb z domu se povedlo kolem půl páté odpoledne, poté hasiči ještě provedli další stabilizace dle doporučení statika,“ dodala mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání