Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ruské letadlo se zřítilo jen vteřiny po startu: U vraku jsou desítky těl

První snímky zříceného letadla se objevily na Twitteru.
První snímky zříceného letadla se objevily na Twitteru.  (Autor: Twitter)
Autor: ČTK - 
4. listopadu 2015
10:07

V Jižním Súdánu se dnes krátce po startu zřítilo nákladní letadlo ruské výroby. S odvoláním na místní rozhlas o tom informovala agentura Reuters. Svědci na místě viděli 40 těl, zatím ale není jasné, kolik lidí bylo na palubě.

Stroj typu Antonov prý spadl krátce po startu ve vzdálenosti asi 800 metrů od letiště v Jubě. Podle prvních zpráv bylo na jeho palubě 20 lidí.

Svědci citovaní Reuters viděli vrak ležící u Nilu a na místě těla více než 40 osob. Agentura AP oznámila, že zatím není jasné, zda šlo o letadlo s nákladem nebo také s cestujícími. Provoz na letišti prý nebyl přerušen.

Jižní Súdán vznikl v roce 2011 odtržením od Súdánu, ale dva roky tam trvá mocenský konflikt mezi prezidentem Salvou Kiirem a bývalým viceprezidentem Riekem Macharem. Vyžádal si desetitisíce mrtvých a přes dva miliony občanů je kvůli konfliktu na útěku z domovů.

turan ( 4. listopadu 2015 15:59 )

Rosaviacija, což je ruský státní úřad, který má na starosti letecký provoz, provedl šetření společnosti Kogalymavia a zveřejnil šokující závěry. Společnost měla za posledních 13 let 87 „incidentů“, samotný stroj Airbus A321 dokonce za poslední tři roky mohl spadnout už osmkrát. Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/353183/zriceny-airbus-mel-problemy-za-posledni-tri-roky-uz-mo hl-spadnout-osmkrat.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

krtekub ( 4. listopadu 2015 13:45 )

Plesku. Plesku. Proč jste nenapsali "Letadlo evropského konsorcia výrobců se zřítilo v Sýrii"?

Zobrazit celou diskusi