Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řezník z pražského metra dostal 9 let! Slovák půjde do nejpřísnější věznice

Autor: ČTK - 
30. října 2015
11:33

Slovák Róbert Agóč, který v březnu bodl do krku náhodně vybraného spolucestujícího v pražském metru, si má odpykat devět let v nejpřísnějším typu věznice. Dnes o tom nepravomocně rozhodl pražský městský soud, který Agóčovo počínání vyhodnotil na návrh státní zástupkyně jako pokus o vraždu. Obžaloba skutek původně kvalifikovala jako těžké ublížení na zdraví a výtržnictví.

Agóč zaútočil letos 12. března kolem půl osmé ráno ve stanici Invalidovna, kam přijel v posledním vagónu metra. Při začátku hlášení „ukončete výstup a nástup, dveře se zavírají“ přiskočil k muži, který si pár kroků od něj četl zprávy v mobilním telefonu, bez varování mu přeťal žílu na krku a utekl ven z vozu. Napadený muž přežil jen díky rychlé reakci spolucestujících, kteří mu poskytli první pomoc a na další stanici Křižíkova přivolali záchranáře.

Podle státní zástupkyně Margity Kralické byl motivem Agóčova jednání „totální sociální neúspěch“ a vztek vůči ostatním lidem. „Ani ve své rodné zemi, ani v České republice se nedokázal zařadit, najít si místo ve společnosti, uspořádat si život pro něj uspokojivým způsobem. Vinu za to dává svému okolí a je přesvědčen, že toto okolí je povinno poskytnout mu pomoc, aby se z této situace dostal,“ popsala.

Agóč má na Slovensku dva záznamy v trestním rejstříku za majetkovou trestnou činnost. V ČR chtěl bydlet u strýce, tomu ale se synovcem došla trpělivost, protože mladík si nehledal práci. Vyhodil ho proto z bytu a Agóč pak žil částečně jako bezdomovec a živil se prostitucí.

Obžalovaný nejdříve tvrdil, že si na útok nepamatuje. Později jej lékařům popisoval z pozice svědka. Dnes přišel s verzí, že se pouze bránil, neřekl ovšem čemu. Podle znalců netrpí žádnou duševní poruchou, má ale zcela zásadní poruchu osobnosti. Je egocentrický a bezohledný.

Video Útočník pobodal muže v metru. - Police ČR
Video se připravuje ...

vi3ol ( 30. října 2015 14:36 )

Ani ve své rodné zemi, ani v České republice se nedokázal zařadit, najít si místo ve společnosti, uspořádat si život pro něj uspokojivým způsobem. Vinu za to dává svému okolí a je přesvědčen, že toto okolí je povinno poskytnout mu pomoc, aby se z této situace dostal Prosím všechny bolševiky zde, na Novinkách, PL, .. neřešte své pocity méněcennosti podobným způsobem, někdo vám na tu sociálku vydělat musí!!..

tigrusenko ( 30. října 2015 11:45 )

Nazdar bejci! Chtěla jsem se zeptat, jestli je tady ještě někdo, koho bych neklonovala?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání