Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

V metru nožem pořezal náhodného cestujícího: Tvrdil, že se lekl

Autor: dce - 
8. října 2015
13:56

V březnu bez vyprovokování zaútočil na neznámého muže v metru a utekl. Ve čtvrtek stanul před soudem. Mladý Slovák nyní čelí až deseti letům ve vězení za pokus o vraždu. Za napadením stál prý alkohol a zmatek.

Drama se odehrálo 12. března ve stanici metra Invalidovna. Slovák Róbert Agóč (22) absolutně bez důvodu skočil po Marku T. a lámacím nožem ho pořezal přímo na krku. Útočník okamžitě z vlaku vyběhl a nastoupil do metra jedoucího v druhém směru.

Zraněnému Markovi pomohli cestující a život mu zachránili přivolaní záchranáři. „Bez poskytnutí včasné první pomoci mu hrozila vzduchová embolie, případně šokový stav organismu v důsledku velké ztráty krve,“ uvedla u soudu podle serveru iDnes.cz žalobkyně.

Video Agresivní mladík kopal do vagonu metra - Policie ČR
Video se připravuje ...

O dva dny později kriminalisté Slováka zatkli, a to díky záběrům z kamer a svědkům události. Agóč byl tou dobou v Praze teprve 2 týdny, navíc neměl střechu nad hlavou. Měl pobývat u svého strýce, ten ho ale doma nechtěl.

Mladík vypověděl, že osudného rána popíjel levné krabicové víno. Útok si vlastně ani moc nepamatuje. „Nastal tam zmatek. Asi jsem se lekl. Jestli mi ten pán zavdal příčinu k útoku, to nevím,“ prohlásil Agóč. Nůž u sebe nosil, protože prý jako Slovák, navíc s takovým jménem, byl v Praze často cílem různých útočníků.

Marek T. se u soudu vzdal práva vymáhat na obžalovaném odškodné – prohlásil, že neví, co by si na člověku, který nic nemá, vzal. U soudu by měly vypovídat i dvě znalkyně – jedna z nich psychiatrička. 

mazelrozmazlenej ( 8. října 2015 15:40 )

budeš se divit ale já u sebe občas nosím i bouchačku ,kvalitní nůž má snad u sebe každý chlap né?

mikes15 ( 8. října 2015 14:35 )

Nůž u sebe nosil, protože prý jako Slovák, navíc s takovým jménem, byl v Praze často cílem různých útočníků. Čím jen to, že mu to věřím

steelheart ( 8. října 2015 14:28 )

grázla zavřít! žádnýho psychiatra!!

mikes15 ( 8. října 2015 14:09 )

 Lidi jsou dnes na dně, vybíjej si flustraci na bezbranných, bůh nám pomáhej. Jo a abych nezapoměl tak kdo tohle čte je debil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání