Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žák 6. třídy zaznamenal nehodu autobusu, který přerazil závoru: Řidič křičel a vztekal se!

Autor: Saša Vetkovská - 
17. října 2015
06:32

Ve školním autobusu, s nímž v úterý vjel řidič hazardér na železniční přejezd v pražské Chuchli na červenou a přerazil závoru, cestovalo osm školáků. Šesťák Martin C. (11) si všechno fotil a popsal Blesku.

Původní informace byly takové, že řidič nestihl projet přes koleje a jedno již klesající břevno zasáhlo střechu autobusu a část se při tom ulomila. Podle žáka 6. třídy Martina to ale bylo trochu jinak. A zdá se, že děti unikly jen o fous neštěstí.

„Vjeli jsme na koleje na červenou a závory nás zavřely. Snažil se závoru objet a při tom ji urazil. Byla to strašná rána. Lekli jsme se,“ líčil včera Blesku dramatický zážitek přímo na místě nehody Martin.

Jak reagoval řidič? „Ten venku pěkně řval. Slovům jsme nerozuměli, ale bylo slyšet, jak nadává policistovi, který nás hned zastavil,“ vyprávěl Martin. Autobus zůstal stát podle něj zhruba metr a půl od kolejí a asi jen o půl minuty později prý projel vlak.

Tím poněkud drsná jízda do školy ještě neskončila. „Když stavěl a rozjížděl se u dalších zastávek, tak jak se vztekal, tak na to strašně dupal, až jsme padali ze sedaček,“ vzpomínal školák.

Policie řidiče zatím z ničeho neobvinila. Kolizi však kriminalisté prověřují pro podezření z obecného ohrožení. „Prošetřujeme okolnosti nehody a stále hledáme její svědky,“ řekl včera policejní mluvčí Jan Daněk.

hnizdo ( 18. října 2015 23:26 )

Skutečně bych všechny z vás co tu prudíte viděl za volantem zodpovídal a za stovky lidí kteří nic nerespektují at ve voze nebo na silnici.Bejt hulvat ještě na skle to dokáže každej kdo neví o čem mluví.Řidič autobusu je dneska řehole za málo práce hodně muziky a jednou nohou v base.Je velmi vidět protože je jediný a agrasivní jedinci si dovolují cokoli protože nic neriskují.Ja zvláštní když vám nekdo ve voze šlrábe po skle nebo maluje na boky vozu zevnitř nikdo nic nevidí.Když vám paraj sedačky nožem každej sedí a nedutá.Vono by se taky mohlo stát že by tu kudlu vrazil do něj.ale řidič je adresnej každej si na nej muže cokoli vmyslit stalo se jaksi zvykem z něj dělat největšího hjazla.Je zvláštní ale že řidičů stále ubýva a už to skoro nechce nikdo dělat.Když zazíte v kanceláři papír vyhodite a vytisknete nový nic se nedeje co když udělá dopravní nehodu jde to vzít zpět.Jak je možné že při 50 km v hodině chodíte po voze a když řidič pridce zabrzdí je hovado.V osobním voze sedit jste upoutaní a ani se nehnete , jakmá řidič ručit za lidi co ve voze pochodují nedrží se a ohrožují sami sebe.To samé dveře se zavírají a vy do nich lezete.Dlší věc stalo se zvykem ve voze obědvat a a pit i to je zakázáno prostě nic nerespektujete ale hlavně řidič je kreten.všichni negramoti dobihaj autobus jako by neuměli číst a když jim ujede protože jede na čas je to hajzl.Zamyslete se sami nad sebou než začnete někoho spinit,rád byc viděl jak vy precizně vykonáváte svoji práci. Přeji hezký večer

martin69sor ( 18. října 2015 09:47 )

 ten kluk by se nad sebou měl laskavě trochu zamyslet, protože byť řidič na přejezd vjel za signalizace. Tak alespoň tam nikdo neskončil zraněn. A ten kluk chtěl být pouze zajímavej a znánej tak "vypovídal". A to, že s tím jede rychleji a brzdí intenzivně klidně může být kvůli ostatním účastníkům silničního provozu. Kdyby se ten kluk alespoň na týden stal řidičem autobusu určitě by souhlasil s tím, co tady píšu. Respekt řidičům

jajajajenja ( 17. října 2015 23:49 )

bohatymrdnikatel:Ty debile nebejt autobusaku tak do skoly jezdis na oslu a nebejt kamionaku tak nemas ani co zrat!!!tenhle ridic je starej a nervak ten nema co tam co delat ale ty se laskave nad sebou zamysli...sam si zmr. a hovado

pomoooc-hori ( 17. října 2015 17:02 )

aspoň něco dělaj na rozdíl od tebe ty howado na podpoře

nojasne ( 17. října 2015 14:34 )

To jako seberou řidičák klukovi ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání