Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Americký metalista Blythe chce po Česku 15 milionů! Za stíhání kvůli smrti fanouška

Autor: rc - 
21. září 2015
19:10

15 milionů a 555 tisíc, tolik chce po českém ministerstvu spravedlnosti frontman americké metalové skupiny Lamb of God Randy Blythe (44). Peníze mají být odškodným za nemajetkovou újmu a za vazbu. Metalista byl v roce 2012 obviněn ze smrti fanouška, kterého měl úmyslně shodit z pódia během pražského koncertu.

České ministerstvo spravedlnosti se pěkně prohne, pokud bude muset vyplatit přes 15 milionů americkému metalovému zpěvákovi Randy Blythovi.

Zpěvák po ministerstvu podle serveru iDNES.cz žádá vyplacení této částky jako náhradu nemajetkové újmy za zásah do osobnostních práv a 555 tisíc za své omezení na svobodě.

„Věznice je hrozné místo, jedno z těch, kam bych se nechtěl nikdy vrátit,“ napsal Blythe ministerstvu spravedlnosti v dopise z konce roku 2013. Část peněz chce prý darovat rodině zesnulého mladíka. „Nemohu se otočit zády k tomu, co je správné a morální,“ psal zpěvák dál v dopise.

Americký metalista vystupoval v roce 2010 se svou skupinou Lamb of God v pražském klubu Abaton. Během koncertu se na pódiu objevil fanoušek a Blythe ho z pódia shodil. Devatenáctiletý Daniel dostal po nárazu krvácení do mozku a zemřel.

Randy Blythe se o tragické nehodě dozvěděl až o dva roky později, kdy přiletěl na další pražský koncert. Tehdy ho policie zatkla a hrozilo mu až deset let za mřížemi.

Zpěvák v českém vězení strávil pět měsíců a později ho soud zprostil viny. Blythe tvrdil, že si chlapce spletl s jiným fanouškem, který se opakovaně pokoušel dostat na pódium, a kvůli krátkozrakosti je od sebe nemohl rozeznat. Podle soudu selhali především organizátoři koncertu.

geza ( 21. září 2015 19:44 )

Oni mu to dají , protože jsme telata a každej se nás snaží odrbat ,tak proč to vzdávat ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání