Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Metalista Randy je podle soudu definitivně nevinný: Dana (†19) nezabil

Autor: shp, ČTK - 
5. června 2013
13:53

Metalista Randy Blythe (41) si konečně může z plna hrdla zařvat. Vrchní soud dnes potvrdil, že je nevinný ze zabití Dana (†19), kterého před třemi lety skopl na koncertě v Praze z pódia. Mladík zamřel na poranění hlavy v nemocnici.

Blythe se jednání neúčastnil, podle jeho advokáta Tomáše Gřivny to soud nevyžadoval. Soudce Jiří Lněnička zamítnutí odvolání žalobce vysvětloval tím, že předchozí soud podle něj zhodnotil veškeré důkazy, které se nabízely, a rozhodl správně. Státní zástupce Blytha vinil z usmrcení fanouška při pražském koncertu metalové kapely Lamb of God v roce 2010.

Soudce: Neměl tam lézt

Dan tehdy vylezl na pódium, přičemž po střetu s Blythem spadl dolů, vážně se zranil na hlavě a později zemřel v nemocnici. Podle soudu ho ale Blythe nezranil úmyslně. Mladík podle Lněničky musel vědět, že nemá na pódiu co dělat, protože odtud před tím kapela opakovaně vyhodila jiného fanouška. „Musel počítat s tím, že proti němu bude učiněno nějaké opatření,“ řekl soudce.

O smrti Dana do zatčení nevěděl

Policie zadržela zpěváka loni v červnu v Praze, kde měla jeho skupina koncertovat. Podle svých slov do té doby nevěděl o tragédii na svém předchozím vystoupení v české metropoli. Soud jej pak poslal do vazby. Blythe mohl odcestovat zpět do Spojených států po pěti týdnech, když složil kauci.

Shelby16 ( 6. června 2013 02:54 )

 Že je Randy pěknej hulvát, když se rozparádí je bez debat, jakkoliv mi je toho fanatického fanouška líto, zavinil si to sám. Na pódiu neměl co dělat a otravovat hudebníky, zvláště, když už jich pár před ním vyházeli zpět. Mohl očekávat, že dostane pěstí, bohužel to dopadlo hůř. Měl si vzít předem helmu, když mohl očekávat, že poletí zpět po držce.

honza1965 ( 6. června 2013 01:05 )

honza1965 ( 6. června 2013 01:04 )

Máš v tom kapku zmatek Bylo to přesně obráceně

honza1965 ( 6. června 2013 01:03 )

Na čem ujíždíš ty?

honza1965 ( 6. června 2013 01:01 )

Jo, je to jeho vina, jako by vlez kamkoli jinam, kde je to z bezpečnostních důvodů zakázané. Navíc ho ten pád nezabil. Došlo pouze ke zranění, na které později (asi po třech nedělích), snad vlastní vinou (nenechal se vyšetřit) nebo vinou nedostatečného vyšetření lékařem, zemřel. Pokud by bylo zranění včas diagnostikováno a léčeno, měl šanci přežít.

Zobrazit celou diskusi