Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Češku Nelu našli mrtvou ve finském parku: Hledali ji dva měsíce!

Autor: dce - 
9. listopadu 2015
10:06

Nela Utkina zmizela začátkem září. Sedmadvacetiletou Ostravanku našli až po dvou měsících – mrtvou v jednom z finských parků. Policisté už vyloučili násilný trestný čin.

Nela (27), rozená Saglenová, zmizela už osmého září. Byla zrovna na cestě do práce – svému zaměstnavateli ale napsala SMSku, že ji bolí hlava a vezme si dva dny volno. Naposledy byla viděna druhého rána, když v 10:20 vystupovala z autobusu nedaleko parku Nuuksio.

Právě tam její tělo našel sportovec 4. listopadu. Přitom celý park už prohledali policisté se psy i dobrovolníci. Její tělo bylo totiž nalezeno v nepřístupném terénu, kam většinou chodí pouze horolezci. Přivolaný lékař vyloučil cizí zavinění, policisté případ ovšem dál vyšetřují.

Po Nele pátral zoufale i její manžel Sergey – na svém Facebooku sdílel desítky článků a sám svou ženu po okolí hledal. Park Nuuksio jim byl oběma dobře znám – často se tam vydávali na procházky.

Rodiče Nely s ní mluvili 8. září – bavili se o svatebních fotkách, které Nela plánovala upravovat o víkendu. Zněla prý klidně. Nelin otec ale zmínil, že dívka mohla trpět psychickou poruchou z přepracování. Nabízejí se tedy dvě možnosti příčiny její smrti – sebevražda a nehoda.

ivoadler ( 9. listopadu 2015 10:46 )

Já to těm holkám říkám furt: nejezdi do Finska, nejezdi..., zblázníš se z toho. Ty severský podmínky nejsou pro každýho. Kdo to chce vydržet, musí chlastat. 

naidka ( 9. listopadu 2015 10:40 )

Zaměstnavateli napsala SMSku a manželovi ne? To je divné.

frantacizek ( 9. listopadu 2015 10:24 )

to se nedivím, že mají ve Finsku tak nízké statistiky násilných trestných činů, když všechno hodí na nešťastnou náhodu, anebo poruchu z přepracování u nás bychom to mohli převzít a zveřejňovat statistiky tr. činů cikánů. Když by to viděla EU, třeba by nám povolila odstřel takových, aspoň mimo dobu hájení, kdy se páří teda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání