Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragická nehoda na D1 má další oběť: Polka podlehla těžkým zraněním

Autor: ČTK - 
21. září 2015
11:45

Čtvrteční nehoda polské dodávky na dálnici D1 u Rousínova na Vyškovsku si vyžádala celkem šest životů. V nemocnici v Brně-Bohunicích totiž zemřela o víkendu jedna ze tří zraněných. ČTK to potvrdila mluvčí nemocnice Anna Mrázová. Při kolizi narazila dodávka s devíti Poláky zezadu do kamionu. Ten zpomalil před místem, kde jsou na D1 opravy. Řidič dodávky podle policie nevěnoval dostatečnou pozornost řízení.

„Cizinka podlehla o víkendu rozsáhlým zraněním, která byla neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí. Další dvě zraněné jsou v jiných brněnských nemocnicích. Jsou mimo ohrožení života.

Mluvčí vyškovské policie Alice Musilová dnes ČTK řekla, že nejpravděpodobnější příčinou tragédie je nepozornost polského řidiče. Ten zřejmě nestihl včas zareagovat na to, že kamion před ním brzdí, a vjel do něj. V dodávce na místě zahynulo pět Poláků, tři utrpěli těžká zranění. Jeden cestující vyvázl bez zranění.

Škoda na zničené dodávce a poškozeném kamionu se odhaduje na 300.000 korun. Kolize je jednou z největších tragédií, která se odehrála na českých silnicích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání