Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Smrt cestou na dovolenou! V polské dodávce na D1 zemřely 4 ženy a jeden muž

Autor: jn, dce - 
17. září 2015
18:43

Pět mrtvých a čtyři zranění, taková je bilance těžké dopravní nehody, která se stala ve čtvrtek na Vyškovsku. Dálnice je v místě tragédie zcela uzavřená.

Pět lidí zahynulo ve čtvrtek hodinu po poledni při srážce nákladního auta a dodávky na dálnici u Vyškova. „Polská dodávka obsazená devíti cestujícími narazila zezadu do nákladního auta s návěsem. Pět lidí z dodávky zemřelo na místě, tři pasažéry přepravil vrtulník a sanitky do nemocnice a jeden Polák zůstal po ošetření na místě,“ řekl Blesku mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Zničená dodávka vezla pravděpodobně polské dovolenkáře. „Mrtvé i zraněné jsme museli z vraku vystříhat,“ dodal Mikoška.

"Dva z mužů utrpěli závažná a rozsáhlá polytraumatická zranění, o život bojují ve Fakultní nemocnici v Bohunicích u sv. Anny. Třetího pasažéra se středně těžkým zraněním ošetřují lékaři v Úrazové nemocnici,“ řekla Blesku lékařka Barbora Zuchová. Mezi zraněnými nejsou děti.

Podle vyškovské policistky Alice Musilové narazila polská dodávka do nákladního auta při popojíždění v koloně. Jakou rychlostí auta jela, bude předmětem vyšetřování „Jde o nejtragičtější nehodu, kterou na Vyškovsku pamatujeme," dodala Musilová.

Auta se srazila hodinu po poledni u Komořan, na 219. kilometru dálnice D1 ve směru od Vyškova na Brno. Policie odklonila z místa nehody dopravu. Auta opouštějí dálnici na exitu 226 Vyškov-západ a vracejí se na exitu 216 Rousínov.

kolicek666 ( 18. září 2015 18:59 )

to nebyli turisti, ale ošetřovatelky,jeli za prací ...zase info ak noha

dietr ( 17. září 2015 20:13 )

prý na dovolenou, to jako usoudili podle toho, že měli kufry s hadrama

bizon_pepa ( 17. září 2015 17:42 )

Nebyla to zas tak velká rána. Cestující evidentně nebyli přívázaní, takže si za to můžou sami.

obluda.pb ( 17. září 2015 16:31 )

Poláci jsou fakt kapitola sama o sobě...

vlamore ( 17. září 2015 16:26 )

Blesku,nenapíšete jeden článek bez chyb.Než něco napíšete,ani si nezjistíte,že např.nemocnice Bohunice u sv Anny neexistuje...ale hlavně,že se dokážete,vy dobytkové,smát presidentovi,že si utřel šňupák do kapesníku a že převrátil sklenici,atd,atd...A navíc jste takoví zaprodanci,že kde se vám to nehodí,tam ani diskuzi nedovolíte.Hnus......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání