Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Muž, kterého ve zlatnictví postřelili lupiči: Vytrhl jim tašku se šperky

Autor: ljš - 
9. září 2015
16:52

Stále jsou na útěku! Dva muži, kteří v úterý kolem poledne přepadli zlatnictví v Uherském Hradišti, na místě zranili dva muže, kteří se jim snažili zabránit v útěku. Jeden z nich jim dokonce vytrhl tašku s lupem, zloději ho proto postřelili.

Prozatím neznámí pachatelé vešli do prodejny v motorkářském oblečení a s helmami na hlavách. Vyděšená prodavačka začala okamžitě zoufale křičet o pomoc, lupiči si jí ale nevšímali a začali do tašky házet celá plata se zbožím.

Mezitím však ke dveřím prodejny přiběhli dva muži, kteří si pachatelů všimli, jak vcházejí dovnitř, a celá situace se jim zdála podivná. „Muži se snažili pachatelům zabránit v útěku tím, že drželi dveře, aby nemohli z prodejny. Pachatelé ale rozbili sklo ve dveřích a dostali se ven. Tak došlo ke zranění prvního muže, kterého zasáhly střepy,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Druhému z mužů se pak podařilo pachatelům vytrhnout tašku s lupem. „Poté ale zazněl výstřel a došlo k poranění i druhého muže. Pachatelé měli před prodejnou zaparkovanou žlutou motorku, na kterou nasedli a z místa činu ujeli pravděpodobně směrem na Brno,“ dodala mluvčí.

„Zraněný muž byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice s vážným poraněním dolní končetiny. Byl okamžitě operován. Jeho zdravotní stav je nyní stabilizovaný, je mimo ohrožení života. Druhý poraněný muž byl převezen do nemocnice do Zlína,“ uvedla mluvčí Uherskohradišťské nemocnice Dana Lipovská.

Taška s ukradeným zbožím nakonec zůstala na místě. Není ale prozatím jasné, jestli lupiči neměli ještě jinou. Výše škody totiž zatím nebyla vyčíslena.

Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání. „V případě, že máte k pohybu těchto osob nějaké informace, neprodleně je sdělte na linku 158. Zároveň varujeme veřejnost, aby se nikdo nepokoušel ozbrojené osoby sám zadržet,“ varovala Šabatová.

deratizater ( 9. září 2015 17:25 )

To bude nejspíše Valentino Rossi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání