Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poslední tropická neděle a tři zranění po skocích do vody jen na Moravě

Poslední tropická neděle a tři zranění po skocích do vody jen na Moravě
Poslední tropická neděle a tři zranění po skocích do vody jen na Moravě  (Autor: Mountfield)
Autor: dce - 
31. srpna 2015
12:33

Během poslední srpnové neděle museli lékaři záchranné služby ošetřovat jen v Moravskoslezském kraji tři zranění spojená s nebezpečným skákáním do vody. Jeden ze zraněných navíc skončil ve vážném stavu v nemocnici s poškozením páteře.

Skoky do neznámých vodních ploch nám zakazovali už jako dětem rodiče. Jenže zranit se můžete i při skoku do bazénu, který máte na zahradě. Právě o tom se jen na Moravě v neděli přesvědčili tři lidé.

První případ se stal kolem druhé odpoledne ve Frýdku-Místku. Čtyřiadvacetiletý muž si zde po skoku do vody poranil ruku. O půl hodiny později museli lékaři ošetřovat teprve čtrnáctiletého chlapce, který se při skoku praštil do hlavy o můstek. 

„S poraněním lehčího rázu byl po poskytnutí první pomoci posádkou záchranné služby transportován na úrazovou ambulanci FN Ostrava,“ řekl serveru udalost112.cz mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Třetí výjezd museli záchranáři podniknout v půl šesté do Studénky, kde sedmatřicetiletý muž narazil hlavou do dna bazénu. Byl převezen s podezřením na vážné poranění páteře. 

Přitom v sobotu se podobně zranil i čtyřiatřicetiletý muž, když na oslavě skočil do malého bazénu po hlavě. Když vyplaval, zůstal jen bezvládně ležet na hladině bazénu, odkud ho vytáhli svědci. Údajně si muž zlomil páteř!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání