Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Děti i vedoucí pobíhali v panice, popsala smrt chlapce (†13) na táboře jedna z matek

Matka si myslí, že vedoucí tábora selhali.
Matka si myslí, že vedoucí tábora selhali.  (Autor: Reprofoto TV Prima/profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
14. srpna 2015
15:32

Tábor pro mladé tvůrce internetových videí v jihočeské Volyni, na kterém se podle všeho omylem probodl teprve třináctiletý chlapec, jasně selhal. Tvrdí to matka jednoho z dětí, které se zúčastnilo stejného turnusu, ze kterého má doteď hrůzu, informovaly Lidovky.cz.

Žena, která si nepřála být jmenována, popsala, co jí o smrti chlapce řekl její syn. „Říkal, že během patnácti vteřin po incidentu nastala panika. Všichni tam začali pobíhat – děti i vedoucí. Pak dospělí děti poslali do jejich pokojů a ty cestou prý viděly kluka, který měl ruku a oblečení postříkané od krve. Pak zůstaly v pokojích a nikdo je ani neobcházel, aby se jich zeptal, jestli jsou v pořádku.

Vedení tábora podle ní zakázalo dětem komunikovat s rodiči. Když se ho na to tázala, jeho zástupci to popřeli. Kdo a jak dlouho se po incidentu o jejího syna staral, neví. „Konkrétně u skupinky, ve které byl i můj syn, je do toho pokoje odvedl jeden z vedoucích, ale nevím, jak tam zůstal dlouho. Nechci v tomhle svého syna vyslýchat, protože je to pro něj otřesný zážitek a nechce o něm principiálně mluvit,“ dodala matka.

Žena však pochybuje o tom, že se chlapec zapíchl nešťastnou náhodou. „Natáčeli tam různé scénky. Třeba můj syn dělal video, kde si hráli na různé únosce a toho pak na konci zabijou. Nevím, co točila ta jiná skupina, ve které byl i ten mrtvý chlapec – jestli to byla jen hra, nebo došlo třeba k nějakému napadení,“ uzavřela.

tymitaky ( 14. srpna 2015 20:10 )

Na maliny.

dominikaz ( 14. srpna 2015 18:43 )

 TN.cz a Blesk = velká banda lharu. Jak jsem již psala na TN.cz, syn měl pokoj vedle zesnulého chlapce a skutečnosti byly v bulvárech tohoto typu zcela prevraceny. Jak by řekl pan Postránecký: "Chce se mi zvracet!"

mim33 ( 14. srpna 2015 18:40 )

Úchylná doba, úchylní táboroví vedoucí, úchylné táborové hry.

ninga ( 14. srpna 2015 18:24 )

odporuje zákonu? v čem, ty šmudlo

vrahrychtar ( 14. srpna 2015 18:12 )

Pionýři, Pionýři, malované děti. Nasedají do lodiček, jako šipka letí. Nasedají do lodiček, jako šipka letí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání