Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šokující chování krkavčí matky: Manžel ani příbuzní nepoznali, že porodila a vyhodila dítě

Autor: simao, uá - 
11. srpna 2015
15:33

Své těhotenství skryla před manželem i příbuznými. Když porodila doma v noci ve sprše, dala Jiřina S. (33) syna do tašky a ráno ho hodila do kontejneru. Nebylo však na ní poznat, že se něco stalo, vypověděl její muž. Chovala se normálně, šla nakoupit, rodině udělala snídani a domluvili se, že autem pojedou na návštěvu k babičce. Policistů se zeptala, zda mohou odjet autem, které se ocitlo za policejními páskami u kontejneru...

Její chování poté, co chlapce porodila doma ve sprše 7. prosince 2013 pozdě večer, je opravdu šokující. Krkavčí matka Jiřina S. chlapce zabalila do ručníku, dala do tašky a ráno šla vyhodit do kontejneru. U soudu nyní odmítla vypovídat, stejně tak i její manžel. Četly se však jejich výpovědi na policii. Manžel Stanislav S. ve své výpovědi uvedl, že těhotenství na své ženě nepoznal. „Je silnější,“ vysvětloval.

Popsal však také to, jak se Jiřina S. chovala ráno po porodu. Když vstal, byla už vzhůru. Uvařila kafe, čaj, pak vzala tašku a šla nakoupit. S taškou, ve které bylo mrtvé dítě?! Po návratu přinesla nákup – rohlíky – a připravila rodině snídani. Nebylo na ní prý poznat, že by se něco v noci stalo. Pak najednou řekla, že před domem jsou policisté a natáhli tam pásku.

Ani to ji však prý nijak nerozrušilo, koukala z okna na policisty, kteří zahájili vyšetřování u kontejneru s nalezeným mrtvým miminkem, a s klidným hlasem to komentovala. Protože se s manželem domluvili, že pojedou na návštěvu k babičce, šla se prý dokonce policistů zeptat, zda mohou vyjet s autem, které se nachází za policejními páskami. Vrátila se pak domů a manželovi řekla, že pásku mohou nadzdvihnout a skutečně odjet...

S manželem Stanislavem přitom už měli dvě děti. A nešlo o rodinu, které by další dítě vyloženě přidělalo existenční problémy. U výslechu pan Stanislav uvedl, že by se nijak případnému třetímu dítěti nebránil. „Kdyby se to stalo, tak by se to stalo, nevadilo by to,“ popsal manžel Jiřiny S. O dítě by se prý zkrátka postarali.

Namísto toho chlapeček zemřel na podchlazení, otok mozku i plic a dle znalců mohl umírat několik hodin. Paní Jiřinu zatkli policisté ještě večer v den, kdy miminko do kontejneru odhodila. „Nevěřím, že to udělala úmyslně. Má děti strašně ráda,“ vypověděl však její manžel loni v lednu na policii. Tehdy se měl zaručit, aby jeho ženu propustili z vazby.

Svědci: Těhotenství jsme nepoznali. Odborníci: Věděla o něm

U zahájení hlavního líčení u ústeckého soudu byla Jiřina S. včera osobně přítomná, dnes již chyběla. Požádala o to, aby líčení probíhalo bez její účasti kvůli jejímu zdravotnímu stavu. Má prý psychické potíže. A tak dnes k soudu vyrazili jen její tři příbuzní, kteří svorně vypověděli to samé, co pan Stanislav – těhotenství na Jiřině S. nepoznali.

Celkem dnes bylo na dopolední část přelíčení pozváno osm svědků, dorazilo jich pět. Vypovídal i pan Daniel, který tělíčko novorozeného chlapečka našel při prohledávání popelnic a vyděšený se běžel svěřit s hrůzným nálezem kamarádovi. Ten mu řekl, ať zavolají policii. „To děcko odpovídalo zdravému, životaschopnému novorozenci, který žil,“ uvedl dle záznamu Krimi zpráv FTV Prima u soudu Jiří Hladík, soudní znalec z oboru zdravotnictví.

U soudu pak znalci řešili i to, zda je porod natolik stresový faktor, aby k podobnému činu došlo, aniž by o tom matka skutečně věděla. „Obecně je to stresový faktor, ale ona jako člověk s intelektem v pásmu širší normy tento stresový faktor je schopná řešit,“ míní Štěpánka Tůmová, soudní znalkyně v oblasti klinické psychologie.

Jiřině S. hrozí až výjimečný trest. Šokující je i způsob, jakým krkavčí matka popsala samotné zacházení s miminkem. Označovala ho v policejní výpovědi jako TO. „Mě pak začalo hodně bolet břicho, pak jsem šla do sprchy, pustila si teplou vodu, protože ta mi na bolest pomáhá. Pak ze mně vylítlo to mimino. Osprchovala jsem se, vzala si noční košili a pásek a pak jsem to zabalila do ručníku. Pak jsem to dala do deky a tašky a šla jsem si lehnout,“ vypověděla.

„Nemohu připustit, že žena, která už dvakrát těhotná byla, dvakrát rodila, že by nepoznala, že je těhotná,“ dodal Zdeněk Hájek, soudní znalec v oboru gynekologie a porodnictví. Soudní znalkyně Tůmová pak potvrdila, že s obžalovanou o tom, že věděla, že je těhotná, mluvili. 

amarize ( 11. srpna 2015 17:24 )

třeba podle DNA

otylie.z.bolivie ( 11. srpna 2015 16:20 )

Měla auto, za 26 minut by byla v Kadani kde je babybox a jiná, bezdětná rodina by se radovala, že má konečně miminko. Hnus, to není máma, to je zrůda.

ruudazvostravy ( 11. srpna 2015 16:16 )

voprava = dyš vo něco dýl vostala f díře

ruudazvostravy ( 11. srpna 2015 16:14 )

 Vono je to lydički fšecko vo pánckí mr*tce.Co ta uš se naďála prasečyn,dyš vo něco dýl f díře.Holt správnej pánckej komyník dycki po sobje díru votborně vimete.Sou ale tacý,kerí na to s promynutím sé*rou,no a pak přýde moment,kdy čekaj s kitkou u díri a klepou se na to,aby mohly překousnout pupeční šnůru a skonzůmovat placentu.

y1xcvbnm ( 11. srpna 2015 16:10 )

od pohledu je tato žena duševně nahá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání