Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jedenáctiletá holčička se stala matkou. Znásilnil jí otčím, ale úřady zakázaly potrat

Autor: lm, ČTK - 
14. srpna 2015
07:57

Když jí bylo deset let, znásilnil ji otčím. I když se na to přišlo a otčím byl zatčen, pro malou holčičku tím utrpení neskončilo. Úřady jí totiž zamítly potrat, a tak se v jedenácti stala matkou.

Otčím holčičku znásilnil v deseti letech. Přišlo se na to, až když holčička byla v pátém měsíci těhotenství. Její matka pro ni žádala potrat, aby dívenka už nemusela dále trpět. Úřady ale prohlásily, že dítě i nastávající matka jsou zdravé a není tedy žádný důvod k potratu.

V Paraguayi totiž žije velmi nábožensky založená společnost, 90 % obyvatel jsou křesťané a v zemi platí striktní zákaz potratů. Paraguayské zákony dovolují potrat pouze v případě ohrožení života matky.

I přes kritiku organizací na ochranu lidských práv nebyla nezletilé dívence udělena výjimka. "Pouze čas ukáže, do jaké míry měla tato tragická událost následky na její tělesné a duševní zdraví," řekla Erika Guevara, která je americkou ředitelkou organizace na ochranu lidských práv Amnesty International (AI).

Čtvrteční porod se uskutečnil předem naplánovaným císařským řezem a 3,5 kilogramu vážící holčička se narodila bez jakýchkoli komplikací či anomálií, uvedli lékaři, podle nichž matka i dítě nyní odpočívají. O svěření miminka do péče už požádala babička dívky. Otčím holčičky byl zatčen a čeká ho soud, matka byla obviněna ze zanedbání péče. Rodina i přesto požaduje, aby se o novorozené dítě mohla starat.

V Paraguayi otěhotní každým rokem asi šest stovek nezletilých dívek. Na zemi se sedmi miliony obyvatel je to dost. Obyvatelé volají po tvrdších trestech pro násilníky, kteří děti zneužijí.

dfghjk ( 14. srpna 2015 09:57 )

No a? Vždyť nikde nepíšou, že se to stalo včera!

kiwi65 ( 14. srpna 2015 09:53 )

 Asi okurková sezóna co?Tento článek vidím v plesku za poslední tři měsíce tak potřetí.Nenamáhají se ani změnit obsah nebo fotky.

mandat ( 14. srpna 2015 09:52 )

Vykastrovat kazdeho,kde vleze na dite.Nechapu,jak nejaky urad muze rozhodovat o osudu znasilnene holcicky.Mela by jim dat to dite,aby se o n ej starali.Hruza.To byli urcite fanaticky katolici.Hlavne, ze jim nevadi, ze deti maji deti.

vlasta1 ( 14. srpna 2015 09:36 )

Každé náboženství je neštěstí, jsou to jenom menší nebo větší skupiny fanatiků.

sores ( 14. srpna 2015 09:28 )

Lidstvo dělá odpornosti a zvrhlosti čím dál větší,hnus! Otčímovi ať uříznou ptáka když takhle ničí malé děti které se nedokážou bránit.A v base ať ho kolegové tvrdě mučí, je to nekvalitní podčlověk, hlavně pedofil tak co s ním.

Zobrazit celou diskusi