S modelkou a posléze majitelkou prestižní italské restaurace v centru Prahy Jitkou Klementovou (38) Gabr, osobní přítel exprezidenta Klause, udržoval intimní vztah po tři roky. Scházeli se takřka zásadně v nejluxusnějších pražských hotelích. V Intercontinentalu pak na sklonku roku 2012 zplodili kluka, jemuž následujícího srpna dala máma jméno Alexander.

Chtěl ji vyplatit

Když Klementová milence e-mailem informovala, že s ním čeká dítě, žádal ji, aby šla na potrat. Odmítla, protože s ním už jednou těhotná byla a tehdy interrupci na jeho žádost podstoupila.

„S odůvodněním, že si dítě ponechá, protože je ve věku, kdy jí zdravotní stav další těhotenství nedovoluje,“ stojí v rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 8. A Klementová se tak rozhodla i přesto, že jí Gabr nabídl bianco šek.

„Ukaž doklad o umělém přerušení těhotenství a pak si na něj vypiš libovolnou sumu,“ zněla podle výpovědí probíraných u soudu jeho nabídka.

Odmítl test DNA

Nakonec Jitka podala u soudu žalobu. »Šejk« se ale najednou začal ohánět tím, že dvouleté dítě není jeho, jelikož v době, kdy mělo být počato, neměl s modelkou intimní styk. Potom zase začal s tím, že dítě zabezpečit nemůže, neboť žádné miliardy nemá a vlastně nevlastní nic.

Nakonec byl tedy vyzván, aby podstoupil testy DNA. Dodnes tak ale neučinil. „Měl k tomu příležitost po dobu cca půl roku. Soud jej přitom jasně upozornil, že nedostaví-li se, bude v tom spatřovat nepřímé uznání otcovství,“ uvedl soudce M. Sládek.

Soud se vysmál všem návrhům žalovaného, aby otestoval jiné potenciální otce, a loni v listopadu rozhodl: Otcem Alexandera Klementa je Shafik Gabr a jako takový je povinen přispívat matce na výživu nezletilého sumou 150 tisíc korun (modelka žádala 350 tisíc!).

Vzniklý dluh na výživném od narození chlapce vyčíslil na 2 380 645 korun, jež měl uhradit do 15 dnů od obdržení rozsudku. To se ale podle informací Blesku dodnes nestalo, dluh navíc neustále narůstá... V současnosti překročil už 3,7 milionu korun.

Právník: Dáme návrh na exekuci!

„Pan Gabr dosud nezaplatil soudem stanovené alimenty ani jednou a z dluhu na výživném zaplatil jen nepatrnou částku. Dáme návrh na exekuci jeho majetku, bude to ale složité. Všechno má v USA, Velké Británii a Egyptě. Rozhodně to ale nevzdáme,“ řekl Blesku JUDr. Aleš Rozehnal (45), který zastupuje žalobkyni Jitku Klementovou.

Fotogalerie
6 fotografií