Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Největší plachetnice na světě zakotvila u Korsiky: Komu luxusní loď patří?

Autor: lm - 
26. srpna 2015
20:31

Na Korsice kotví největší plachetnice světa. S délkou bezmála sto metrů ji jen tak někdo nepřehlédne. Ostatní lodě vedle ní totiž vypadají jako mravenci! Komu tato krasavice patří a jaká je její hodnota?

Plachetnice Eos dostala své jméno po řecké bohyni úsvitu. Na délku měří úctyhodných 92 metrů a 92 centimetrů. Trvalo tři roky ji postavit a moře brázdí už od roku 2006. Na palubu se vejde 21členná posádka a 16 hostů k tomu. Interiér pochází z dílny věhlasného návrháře Françoise Catrouxe. Hodnota této lodi je stanovena na necelé čtyři miliardy korun!

Od roku 2009 říká tato plachetnice pane americkému mediálnímu magnátovi Barry Dillerovi (73). Prestižní časopis Forbes odhadl majetek tohoto úspěšného podnikatele na téměř 60 miliard korun.

Barry Dilles si luxusní plavby na plachetnici užívá se svou ženou, módní návrhářkou Diane von Fürstenberg (68), kterou si vzal v roce 2001. Na palubě se už vystřídala řada známých osobností, mimo jiné například zpěvačka Madonna. Momentálně plachetnice kotví v přístavním městečku Calvi na severu Korsiky.

monikare ( 22. září 2015 09:03 )

Tak nevím, ale asi Andrej postižený jachtománií? Jeho Superjachta A (kterou mu stavěli 4 roky na zakázku za skoro 400 mil. dolarů vypadá úplně jinak a letos kotvila týden v Bašce Vodě, odkud je Andrejova tchýně. Kdyby se, šla dát fotka, tak ji klidně přidám... Asi mu teda nestačí https://www.youtube.com/watch?v=pkbXf0UCUQQ

Zobrazit celou diskusi