Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pořádně drahá svačinka: V Kauflandu snědli klobásy, pepřenky, salám. Teď jim hrozí 3 roky

Dvojice mladíků se vydala do obchoďáku najíst, platit nehodlali. (ilustrační foto)
Dvojice mladíků se vydala do obchoďáku najíst, platit nehodlali. (ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao - 
11. srpna 2015
12:10

Dvojice výtečníků zamířila do supermarketu Kaufland na Českolipsku, aby se tam občerstvila. Nehodlali však za jídlo platit. Poručili si klobásy, salám, rybí pepřenky, spláchli to Redbullem. Jenže tohle jejich hodování je může přijít draho. Jeden z nich utekl a policie po něm pátrá, druhému hrozí až 3 roky vězení. Byl navíc totiž v podmínce.

K incidentu došlo v českolipské pobočce řetězce obchodů na sklonku minulého týdne. Jeden z mladíků však nadále uniká spravedlnosti.

„V pátek v podvečer zaujali pozornost pracovníka bezpečnostní agentury v českolipském Kauflandu dva mladíci, kteří se hned od doby, co vstoupili do obchodu, chovali podezřele. Kromě toho, že byli hluční, začali ještě v prostoru prodejny suverénně konzumovat potraviny, které si vyžádali u pultu s váženým zbožím,“ uvedla na policejním webu mluvčí krajské policie Ivana Baláková.

Vypočítala také, co všechno přesně mladíci zkonzumovali. „Konkrétně se jednalo o salám Rumcajs, čabajskou klobásu a rybí pepřenky. K tomu všemu přikusovali bagetky a svačinu zapili každý energetickým nápojem Redbull,“ pokračovala v líčení kuriózního případu mluvčí.

Hodovali za 150 korun... a za tři roky vězení?

Redbull a pepřenky, pánové se s tím zkrátka příliš „nemazali“ a spořádali, na co zrovna dostali chuť. „Když dojedli, obaly od jídla a pití v celkové hodnotě 150 korun různě postrkali do regálů na namířili si to k východu. U pokladen podle předpokladu ochranky nic neplatili a hodlali prodejnu opustit,“ uvedla mluvčí. V tu chvíli však dvojici zastavil pracovník ochranky a chtěl je odvést do kanceláře.

Vtom došlo na lhaní a výmluvy, ale i útěk jednoho z pachatelů. „Oba mu lhali do očí, že nic neprovedli, a jeden z dvojice pak z Kauflandu utekl. Zůstal jen 23letý muž z Českolipska, který se posléze ke konzumaci nezaplaceného zboží přiznal,“ dodala mluvčí. Dopadený mladík byl přitom do května 2016 v podmínce a za krádež mu tak hrozí až 3 roky vězení. Svého parťáka však neprozradil, jeho totožnost tak (zatím) policie nezná. „Po druhém pachateli se i nadále pátrá,“ potvrdila dnes Blesk.cz Dagmar Sochorová z PČR Libereckého kraje.

verka1 ( 11. srpna 2015 14:59 )

škoda za 150 kč, to je tak na podmínku

naidka ( 11. srpna 2015 14:52 )

Zloději mohli po tom Redbullu ochrance uletět.

naidka ( 11. srpna 2015 14:50 )

eyhel ( 11. srpna 2015 13:47 )

filutové

sores ( 11. srpna 2015 13:38 )

 o tomhle se píše a že politici krad.ou jako straky v milionech to se nezmíní.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání