Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Prostitutka s HIV dál nabízela sex: Nakazila klienty?

Ačkoliv prostitutka věděla, že je HIV pozitivní, dál nabízela sexuální služby. (Ilustrační foto)
Ačkoliv prostitutka věděla, že je HIV pozitivní, dál nabízela sexuální služby. (Ilustrační foto)  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: haj - 
16. července 2015
19:37

Ačkoliv věděla, že je HIV pozitivní, nezabránilo to jisté pardubické prostitutce (39), aby dál nabízela své služby prostřednictvím internetu. Není vyloučeno, že tak své klienty nakazila, a nyní jí hrozí až tři roky vězení.

Prostitutka i s nebezpečnou chorobou dál pracovala a lákala muže na sexuální hrátky v inzerátu na internetu. O viru HIV ale před zákazníky pomlčela, čímž se dopustila trestného činu šíření nakažlivé lidské nemoci.

Nyní ženu někdo nahlásil krajské hygienické stanici, která vše nahlásila pardubické policii. „Kriminalisté vyslechli nejen ji, ale i několik jejích klientů, kteří nabízených sexuálních služeb využili,“ řekla ČTK policejní mluvčí Eva Maturová.

Podle slov mluvčí bylo všem mužům policií sděleno riziko nákazy. Také jim bylo doporučeno, aby se nechali co nejdříve otestovat. „Je na každém, kdo se v tomto směru zachoval ,nezodpovědně‘, aby sám zvážil riziko nákazy a vyhledal příslušné zařízení, kde se podrobí odbornému vyšetření,“ dodala Eva Maturová.

Z běžného kontaktu s osobou nakaženou virem HIV se nakazit nemůžete. Virus se přenáší zejména krví, nebezpečný je také nechráněný pohlavní styk. Dále je možný přenos z matky na dítě, hlavně během porodu.

 

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání