Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Drsná autonehoda pěti mladých na Domažlicku: Osmnáctiletý spolujezdec zemřel!

Autor: ČTK - 
12. června 2015
18:03

Osmnáctiletý spolujezdec zemřel a další čtyři mladí lidé se vážně zranili při nehodě, která se stala ve čtvrtek pozdě večer na silnici mezi obcemi Borovice a Pocínovice na Domažlicku. Šestadvacetiletý řidič tam vyjel s osobním autem ze silnice a narazil do stromu. ČTK to dnes řekla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková a mluvčí domažlické policie Dagmar Brožová.

Nehoda se stala kolem 22:00. V osobním autě Ford Escort jelo pět mladých lidí. Asi půl kilometru od obce šestadvacetiletý řidič sjel bez zjevné příčiny vpravo z vozovky a narazil do stromu, uvedla Brožová. „Jednoho chlapce se podařilo hasičům vyprostit hned, ostatní byli ve zdemolovaném vozidle zaklíněni, na jejich záchranu museli použít hydraulické zařízení,“ uvedla Jakoubková.

Na místě přistál vrtulník a přijely sanitky a zraněného řidiče i mladíky ze zadního sedadla ve věku 16, 17 a 19 let převezly do nemocnice. Spolujezdec na předním sedadle přes veškerou péči nehodu nepřežil. Dva mladí muži, které převezl vrtulník do plzeňské nemocnice, jsou ve velmi vážném stavu.

Silnice byla po dobu zásahu a policejního vyšetřování zcela uzavřena, provoz byl obnoven až po 1:30. Nehodou se zabývá policie pro podezření z usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, dodala Brožová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání