Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilec zlomil záchranáři ruku!

17. června 2005
05:01

Další záchranáři byli napadeni opilým mužem. Zdravotníci přijeli na pomoc muži (53) do parku ve Vinoři v Praze 9. Ten se jim za jejich pomoc odvděčil ranami pěstí.

Hrůza! Další dva pražští záchranáři byli napadeni opilcem. Zdravotníci přijeli na pomoc muži (53) do parku ve Vinoři v Praze 9, kde skončil po bujaré oslavě narozenin. V sanitce jeden ze záchranářů dostal ránu. Další, řidič sanitky, pak dva údery pěstí. Záchranář František Kupka (33) má po brutálním útoku naštípnutou kost levé ruky. Léčit se bude nejméně šest týdnů. Je to už jedenáctý letošní případ napadení zdravotníků v Praze. Znovu útočil opilec. Muž ležel na chodníku ve Vinoři. Zpitý pod obraz!

"Napřed se pustil do parťáka. Já mu připravoval infúzi. Najednou jsem dostal pár ran. Pak jsem ucítil ostrou bolest v ruce. Lidé občas nadávají, i když jim chceme pomoci, ale s tak hrubým útokem jsem se ještě nesetkal," řekl Blesku František Kupka. "Skončil ve vinohradské nemocnici s nalomenou rukou. Léčení potrvá asi šest týdnů," upřesnila mluvčí záchranky Simona Cigánková.

Další potíže ho čekají při několikaměsíčním vymáhání pojistného přes soud. Zraněný zdravotník slouží u záchranky osm let. "Chci, aby se zákon změnil a útočníci byli přísněji potrestáni. Jinak z nás budou otloukánci donekonečna," říká Kupka. Útočník prý slavil narozeniny. Na nic si nepamatuje. "Policejní komisař muže obvinil z výtržnictví a ublížení na zdraví. Hrozí mu dva roky vězení," dodala policejní mluvčí Eva Miklíková.

Poslední útoky na zdravotníky * 30. 5. 2005 - Tábor Opilec (46) napadl lékaře záchranky a policisty. Nikoho nezranil a sám skončil s otravou v nemocnici. * 24. 5. 2005 - Olomouc Psychicky nemocný muž napadl zdravotníky železnou tyčí. Naštěstí totálně zdemoloval pouze sanitku. * 11. 5. 2005 - Šumperk Syn pacientky zaútočil na posádku záchranky. Jeden zdravotník to odnesl otřesem mozku.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání