Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Feťák, který zabil policistku: Začal jsem z toho koktat. V noci mě budí náraz do čelního skla

Autor: sch, ljš - 
1. dubna 2015
09:44

Zdrogovaný ujížděl policistům a při honičce zabil jejich kolegyni, mámu dvou dětí! Krajský soud v Praze dnes začal projednávat případ údajně zdrogovaného řidiče Josefa Nováka. Ten u soudu tvrdil, že ženu neviděl a všeho lituje.

„Mně je to hrozně líto, nechtěl jsem nikomu ublížit, natož někoho zabít. Je to tragédie. Nemůžu spát, v noci se budím ránou do čelního skla. Nedokážu se s tím do konce života smířit. Vyžádal jsem si prášky. Začal jsem koktat,“ fňukal feťák u soudu.

Video Narkoman, který zabil policistku, před soudem: Začal jsem koktat! - Pavel Schuster
Video se připravuje ...

Tvrdil, že policistku viděl až v době nárazu. „Když mi narazila do čelního okna, viděl jsem nápis policie. Byla natočená asi zády. Do čelního skla narazila zády,“ přiznal.

Těžce zraněné policistce nijak nepomohl. „Byl jsem v šoku. Vím jen, že jsme vletěli do pole. Pak jsem vyběhl z auta, klekl jsem si na silnici a zůstal klečet, dokud ke mně nepřišel policista,“ vypověděl.

Případ se stal loni 2. května, když chtěla řidiče zastavit hlídka z oddělení v Brandýse nad Labem. Řidič údajně na výzvu policistů nereagoval a začal ujíždět. Do následné honičky se zapojily i další hlídky. Mezi Brandýsem nad Labem a Kostelcem nad Labem se snažila policejní hlídka auto znovu zastavit. V tomto okamžiku obviněný řidič do policistky najel.

Policisté pak posádku zadrželi – kromě řidiče v autě jeli ještě další muž a žena. Řidič auta skončil ve vazbě. Původně mu hrozilo až 16 let vězení za násilí na úřední osobě. Žalobce ale trestný čin překvalifikoval na vraždu, u které hrozí přísnější trest.

Dvaadvacetiletý řidič podle policie řídil pod vlivem drog a měl také několik zákazů řízení. Tento případ v Česku vyvolal debatu o přísnějších trestech pro řidiče, kteří usedají za volant pod vlivem drog nebo alkoholu.

smoula05 ( 1. dubna 2015 13:50 )

 zavřít až bude černej a srát tlustý do tenkejch

tgbb. ( 1. dubna 2015 12:25 )

jenže se pouze prohrává.

tgbb. ( 1. dubna 2015 12:25 )

Kdyby měl členskou legitimaci vládnoucí ČSSD, tak by to byla nutná sebeobrana.

paula ( 1. dubna 2015 12:03 )

Začal koktat a má noční můry ... a tím se snaží vzbudit lítost? Kdyby mu vypadaly vlasy a zuby, slezly nehty na rukách i nohách, na ksichtě a zadnici mu vyrazily vředy a srolovaly se mu uši ... stejně bych ho nelitovala.

petrkramnypresident ( 1. dubna 2015 11:46 )

Jak by řekl major Zeman: "Tak už se nám drogy dostaly do republiky !"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání