Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tudy uprchlý vězeň utíkal v pantoflích: Pak se převlékl!

Autor: et - 
27. listopadu 2014
05:00

Tohle je vážně průšvih, jaký tu dlouho nebyl - Vězeňské službě utekl kriminálník Jan Novák z nemocnice, kde měl podstoupit chemoterapii. Dle našich informací ho v tu dobu hlídali dva dozorci. Novák jim ale v pyžamu a pantoflích před očima vyskočil z okna v druhém patře! Ke všemu Vězeňská služba tvrdila, že muž není nebezpečný, jenže teď tvrdí, že má možná zbraň.

Brutálního lupiče Jana Nováka v úterý vzala vězeňská eskorta na chemoterapii do Thomayerovy nemocnice. Kolem páté večer ale vyskočil z druhého patra z okna a utekl! V místnosti nebyl v tu dobu personál nemocnice, ale přímo strážní. A stejně jim 190 cm vysoký "mukl" zmizel... V oranžovém vězeňském mundúru, v bílomodrém županu a pantoflích!

Novák skočil na střechu přístavby pod oknem, po hromosvodu zřejmě slezl dolů a ve tmě zmizel v blízkém Kunratickém lese. V Chodově se jeho stopa ztrácí. Jak v přítomnosti stráže otevřel dvojité okno a spustil se dolů? Zneškodnil je snad, případně jim sebral zbraň? „Je možné, že je hledaný ozbrojený,“ varovala mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Policii už se ale podařilo zjistit, do jakého oblečení se Novák převlékl. Podle Policejního deníku má na sobě černé teplákové kalhoty, šedou kostkovanou podzimní bundu a na hlavě by měl mít černou pletenou čepici bez bambule.

Vyhazov

Dva přítomní dozorci jsou nyní mimo službu, navíc byl odvolán ředitel Vazební věznice Praha Pankrác Pavel Hadrava a ředitel odboru vězeňské a justiční stráže Petr Vlk! „Přijali jsme opatření, aby se podobná událost už neopakovala. Současně chceme, aby byly okolnosti útěku objasněny,“ uvedl generální ředitel Vězeňské služby Pavel Ondrášek.

Za odvoláními může stát i to, jak o Novákovi (ne)informovali veřejnost. Těsně po jeho zmizení totiž Vězeňská služba tvrdila, že prý není nebezpečný. Vše musela korigovat až policie, která upozornila na to, že si odpykával trest za loupeže, při nichž si počínal velmi agresivně, a hrozí, že by mohl na útěku použít zbraň!

Chtěli snad dozorci zastřít či zlehčit své pochybení? „Vězeň byl evidován ve věznici druhého nejmírnějšího typu: »s dozorem«. Navíc v minulosti nic nenasvědčovalo tomu, aby byl zařazen do indexu nebezpečných osob,“ hájila Vězeňskou službu její mluvčí Hana Löffelmannová.

renoli ( 27. listopadu 2014 12:09 )

Pokud ho léčili na onkologickém oddělení, tak je jasné, že si ho spravedlnost už našla. A té neuteče i kdyby se rozkrájel.

sars ( 27. listopadu 2014 11:21 )

 Není nebezpečný? Má zbraň ale nikoho nezastreli, .? On měl na krku LP, a psali že byl ve věznici s dozorem fakt?

salto ( 27. listopadu 2014 09:13 )

Ano, gauner má větší práva než slušný člověk

moiaza ( 27. listopadu 2014 08:53 )

Žijeme přece v ČR. Tak jaké překvápko? Daňový poplatník zaplatí Novákovi léčbu. Na nemocné dítě ať se složí chudý lid. Pojíšťovna nemá pro slušné lidí peníze. A feťáci ať si příjdou pro jehly zdarma. To je ČR.

venca80 ( 27. listopadu 2014 08:17 )

Mě sere jedno... Že takovýto parazit vůbec dostává takovouto léčbu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání