Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ukrajinského mafiánského bosse dopadla policie v Praze: Vedl přítelkyni k lékaři

Policie dopadal odsouzeného mafiána v jedné z pražských nemocnic.
 (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
14. listopadu 2014
12:21

Jeden z nejvlivnějších ukrajinských mafiánských bossů působících v Česku skončil za mřížemi. Před čtyřmi roky byl odsouzen k pěti letům vězení, uprchl ale na východ Evropy. V pátek ho policisté dopadli v jedné z pražských nemocnic, když doprovázel přítelkyni na zákrok.

Na muže, který se podle mluvčí skrýval hlavně na území Ukrajiny a Ruska, soud vydal evropský a mezinárodní zatýkací rozkaz. Zatkli ho kriminalisté ze sedmého oddělení čtvrtého policejního obvodu, kteří se specializují na pátrání po hledaných. Dopadení se prý odehrálo tak rychle, že boss vůbec nestihl reagovat. Policisté u něho našli zavírací nůž a chirurgický skalpel v upraveném pouzdře z lepenky. "Takto upravené skalpely používají rusky hovořící organizované skupiny k páchání trestné činnosti," uvedl kriminalista pracující na případu.

Video Mafián se ukrýval na Ukrajině a v Rusku. - Policie ČR
Video se připravuje ...

Odsouzený muž začínal podle mluvčí policie Evy Krausové v mafii jako "řadový voják", ale postupně se vypracoval až na bosse vystupujícího pod falešnou identitou. Používal osobní doklady jako cestovní pas nebo řidičský průkaz opatřené jeho fotografií a datem narození, avšak jméno už bylo cizí. Kriminalisté disponovali informacemi o tom, že je ozbrojený střelnou zbraní a má velké zkušenosti v bojových sportech, především v boxu.

Zatčený muž byl převezen do pankrácké věznice. Kriminalisté ho navíc podezřívají z trestného činu padělání veřejné listiny a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí další tři roky vězení. 

smrk ( 14. listopadu 2014 12:58 )

Uff, uf - už jsem se leknul že tady chytili Porošenka !!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání