Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zavraždila novorozeně. Drsná výpověď trojnásobné matky: Porodila jsem dítě v autobuse! Nechala ho umřít na chodníku

Autor: Pavel Ryšlink, zrk - 
29. října 2014
16:29

Strašný příběh byl k slyšení včera u soudu v Ostravě. Z vraždy novorozeněte, kterého porodila v autobuse cestou na ranní směnu, se tu zpovídala Kateřina Vaštíková z Ostravy. Ty hrozí až doživotní trest.

Zřejmě citově otupělá žena, která své starší děti dala do dětského domova, prý zpočátku svého posledního těhotenství doufala, že těhotná není, že to nějak dopadne. „Loni v říjnu nebo listopadu jsem ale začala mít podezření, že těhotná jsem. Cítila jsem v břiše hýbání a kopání. Test jsem si ale nedělala a ke gynekologovi nešla,“ vypověděla Vaštíková.


Letos 3. března vyrazila žena autobusem do práce. „Když jsem nastupovala, zjistila jsem, že mám mokré kalhoty, ale to jsem neřešila, protože při kašlání se běžně pomočuji. Pak jsem ale měla bolesti, tak jsem s sebou škubala, pak jsem zatlačila a za pět minut bylo dítě venku,“ uvedla žena. Porodila mezi cestujícími. „Po vystoupení z busu jsem utrhla pupeční šňůru, dítě položila na trávu a šla do práce. Na záchodě pak ze mě vypadla placenta,“ dodala žena.


Před ostravským soudem, který se včera začal případem zabývat, vypovídal také pravděpodobný otec dítěte Robert Čonka (40). „Nevím, proč to udělala a nevím, proč mi neřekla, že je těhotná. O dítě bych se postaral,“ řekl Blesku Čonka, který pak u soudu žádal odškodné ve výši 10 milionů. „Žádám to proto, protože mi zabila první děcko, které jsem mohl mít,“ uvedl Čonka.


Neošetřené, nahé novorozeně zemřelo na parkovišti na podchlazení během několika hodin. Vaštíková nedokáže vysvětlit, proč se takto zachovala. „Nevím jestli to byl nějaký zkrat? Nedokážu si to vysvětlit. Nevěděla jsem tehdy, co mám dělat a jak mám vše řešit,“ uvedla Vaštíková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání