Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda studenta ve Žďáru: Vyjednavač se nechal vyměnit za rukojmí! Žena ho pořezala

Autor: ljš - 
14. října 2014
15:24

Běžný školní den se změnil v horor! Šestnáctiletý Petr, který se zachoval jako hrdina, když bránil svou napadenou kamarádku, zemřel rukou schizofreničky, Barbory Orlové, která už podobný útok provedla jednou v Havířově. Při svém běsnění poranila další dvě studentky a policejního vyjednavače.

Vražedkyně přijela podle informací Blesk.cz do Žďáru nad Sázavou vlakem v ranních hodinách. Do školní budovy přišla s davem studentů, čímž se jí podařilo obejít zabezpečení. Studenti totiž otvírají dveře pomocí čipů.

V šatnách pak napadla jednu ze studentek. Podle jedné ze svědkyň ji dala nůž na krk a chtěla, aby zavolala policii, jinak ji zabije. "Říkala taky, že chce, aby ji policajti odstřelili, že se chtěla nechat zabít, tak udělala tohle,“ řekla serveru iDnes.cz dívka.

Když se zajatou dívku snažil její spolužák Petr Vejvoda zachránit, žena se otočila a bodla ho nožem, který si sebou přinesla, do krku. V šatně pak držela nejméně jednu studentku jako rukojmí.

Video Zdrcený táta: Za vraždu syna si zaslouží trest smrti! - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Na místo okamžitě přijela zásahová jednotka a s šílenou ženou začal okamžitě komunikovat policejní vyjednavač. Podle severu Tíseň.tv u sebe měla pachatelka více nožů. Vyjednávač se nabídl jako výměna za rukojmí, na což Orlová přistoupila. Když si klekl na místo dívky, střelil vražedkyni jeden z členů zásahovky, který byl převlečený za zdravotníka, taserem. Ta při pádu vyjednavače pořezala do obličeje.

Orlová provedla stejný útok už před dvěma lety ve škole v Havířově. Tam pobodala jednu z pracovnic školy a zajala sedmiletou holčičku jako rukojmí. Za mřížemi ale neskončila, byla umístěna do psychiatrické léčebny. Odtud byla v únoru tohoto roku propuštěna do ambulantní léčby.

Znáte psychicky nemocnou pachatelku Barboru Orlovou? Napište nám na tip@blesk.cz nebo volejte na 724 014 586.

ammy66 ( 14. října 2014 20:22 )

přesně

.abcd.abcd. ( 14. října 2014 20:09 )

Ty jsi snad ožralej nebo co? Čti nejkaaaa, ten to použil první. Vypínám. Jentakjen má pravdu!!!!!

.abcd.abcd. ( 14. října 2014 20:06 )

Projev a podnět jsou dvě rozlišné věci, to ale nechápeš, co? To, co děti či psychicky nemocné negativně ovlivńuje je dávno dokázané, ale to by ses o to musel zajímat a ne jen pindat.

nejkaaaa ( 14. října 2014 20:06 )

je to myšleno přátelsky...ještě používám diskuzní holoto, ale dneska tu je prázdno

nejkaaaa ( 14. října 2014 20:05 )

jj,v Americe tenkrát se dva rozhodli kopírovat film od Stone Takoví normální zabijáci, kde paradoxně Stone ukazoval určitou zvrácenost tím že ty dva zabijáky - pár společnost téměř oslavovala, něco jako když se vrátil vrah Jonák a media mu dávala prostor.Zvrhlé nebo chtěné?Ale schizofrenie je duševní nemoc a ta ženská svůj čin neudělala proto aby se stala slavnou nebo při plném stavu vědomí. O to víc je to smutné. Nebudu se opakovat ale v tomhle případě je viníkem opět laxnost a nezájem společnosti jako celku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání