Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brutálně zavraždili školačku Petru, teď škemrali o nižší tresty

Autor: ČTK - 
2. října 2014
10:41

Když nevinnou školačku Petru (†15) z Jihlavě brutálně trýznivým způsobem připravovali o život, vyhodili ji z okna, pak jí po těle a krku dupali těžkými motorkářskými botami, cítili se neohroženě. Když jim soud udělil vysoké tresty, bestie se začly bát a fňukat: Chceme nižší tresty, dožadovali se u Nejvyššího soudu. Ten však nyní rozhodl v jejich neprospěch.

Dovolání byla zjevně neopodstatněná, soud nezjistil žádné vady v řízení, řekl mluvčí Nejvyššího soudu Petr Knötig. Třetí z pachatelů Jakub Doležal dovolání proti trestu nepodal.

Podle rozsudku Michal Kisiov nejprve vyhodil Petru z okna a poté ji s Tomášem Zavřelem zabili. Jakub Doležal jim pomáhal s odklízením stop a těla. Kisiov stráví ve vězení 25 let, Zavřel o rok méně. Teoreticky se mohou ještě obrátit na Ústavní soud, museli by však argumentovat porušením svých základních práv.

Brutální vražda se stala loni v polovině března. Kisiov měl s dívkou údajně pohlavní styk, poté mu prý řekla, že nahlásí policii znásilnění. Mladík reagoval tak, že ji nahou vyhodil z okna bytu v Havířské ulici.

Dívka pád z jedenáctimetrové výšky na kamennou dlažbu dvora přežila. Mladík ji odvlekl zpět do bytu, zavolal Zavřelovi a Doležalovi a podle obžaloby pak silně opilí mladíci přemýšleli, jak by se dívky zbavili.

Po vzájemné domluvě ji Kisiov a Zavřel nejprve vzájemně škrtili rukama. Dívka stále jevila známky života, proto jí mladíci podle obžaloby omotali kolem krku kabel od počítače. Opřeli se o trám a tahali. Poté si Kisiov obul motorkářské boty a stoupnul jí na hrudník. Nakonec ji Zavřel uškrtil textilním páskem. Tělo nebohé Petry nakonec mladíci zabalili do prostěradla a vhodili do kontejneru. Ostatky skončily na skládce, kde byly za pár dnů nalezeny. Z dívčina těla zbylo jen torzo.

Justice dospěla k závěru, že čin byl spáchán zvláště trýznivým způsobem. Dívka trpěla desítky minut, musela vnímat, že ji čeká smrt. Pachatelům přitížilo také vystupování po činu. Kisiov a Zavřel musí podle rozsudku zaplatit rodičům a bratrovi zavražděné odškodné 655.000 korun, Kisiov navíc i náhradu zdravotní pojišťovně.

turek1 ( 2. října 2014 16:59 )

turek1 ( 2. října 2014 16:58 )

(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

turek1 ( 2. října 2014 16:58 )

dofam ze zabiji tvoji ceru a budes zadat trest 15 roku pro ne jses magor

turek1 ( 2. října 2014 16:55 )

turek1 ( 2. října 2014 16:54 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání