Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bezdomovci nechali umřít svou kamarádku: Hrozí jim vězení!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jiří Černohorský)
Autor: ČTK - 
10. září 2014
14:10

Krnovští policisté obvinili tři bezdomovce z neposkytnutí pomoci. Podle policie nechali zemřít svou spolubydlící. I když věděli o jejím špatném stavu, nepomohli jí ani nezavolali pomoc. 

"Zahájili jsme trestní stíhání tří mužů ve věku 22 až 70 let. Obviněni byli z neposkytnutí pomoci. Ve vězení můžou v případě odsouzení strávit až dva roky," uvedla mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

 

Muži podle policie žili s pětadvacetiletou ženou v přístřešku nedaleko bývalé železniční trati. Zdravotní stav spolubydlící se počátkem července zhoršil. Muži o jejích problémech věděli, nic ale neudělali. "Neposkytli jí potřebnou pomoc k záchraně života. Jejich jednání vedlo až k úmrtí poškozené," řekla Tušková. Dodala, že bezdomovkyně zemřela 13. července.

e.44 ( 10. září 2014 21:14 )

To jseš vedle. Pokud jde o bezdomovce z přesvědčení, kterých je u nás 90%, tak je vězení zabije. Jde o lidi co si takový způsob života dobrovolně zvolili, jelikož nesnášejí omezování, pravidelnost, povinnosti, autoritu, uzavřené prostory,..... Měla jsem kdysi možnost jejich život blíže poznat (denně jsem kolem místa, kde přes den pobývali, chodila venčit psa a často jsem s nimi mluvila) a můžu s klidným svědomím napsat, že jsou na ulici šťastnější než mezi čtyřmi zdmi a o změnu života nestojej. Volnost je jim nadevše.

tgbb ( 10. září 2014 18:10 )

no možná by většina z nich raději měla práci, bydlení a pohodlný život jaký měli za socíku, asi nečekali ,že jim mafiánská zločinecká diktatura rozkrade podniky, ukradne práci pošle na ně miliony podvodníků, lichvářů zlodějských exekutorů

tgbb ( 10. září 2014 18:08 )

to je OK , a kdo bude souzen za statisíce lidí okradených lichvářskými mafiemi ,podnikatelskými zloději, exekutorskými mafiemi????? a kdo bude souzen za desítky bezdomovců umrzlých každý rok na ulicích? když jim tento režim ukradl práci bydlení i život . kdo bude souzen za statisíce obětí exekutorských mafií zločinců , kteří z dluhů 30-200 kč udělali statisícové dluhy a zlikvidovali tak destitisíce lidí ?

lug70 ( 10. září 2014 15:30 )

Můžou prý dostat až dva roky vězení. Pro ty bezdomovce to nebude žádný trest, ale v podstatě luxusní pobyt ve wellness centru s pravidelnou a kvalitní stravou, budou pod odbornou lékařskou péčí a mít možnost se věnovat různým volnočasovým aktivitám a všechno zdarma. Blíží se zima a tak jim to ještě bodne, nebudou mrznout po mostem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání