Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Draslík nezabíjel poprvé! Na Bulovce ho sestra použila už před pěti lety!

Autor: dce - 
23. srpna 2014
16:50

Koncem roku 2009 v pražské fakultní nemocnici Bulovka zemřela po operaci břišních orgánů teprve 17letá pacientka. Pitva ukázala, že příčinou smrti byla vysoká dávka draslíku, která se dívce dostala do těla.

Dívka zemřela na zástavu srdce. V tak nízkém věku nepravděpodobné i po operaci, kterou podstoupila. Ukázalo se, že dívce někdo do těla vpravil velké množství draslíku. Podobně jako v rumburské nemocnici byla z celé věci obviněna zdravotní sestra. Dokonce taková, která patřila k těm zkušenějším!

V tomto případě byla sestra Jana Moravcová odsouzena pouze na tři roky. Jakto? Šlo o nechtěnou záměnu léků. Původní vyšetřovací verze zahrnovaly i závadnou náplň od výrobce nebo možnost, že někdo vadnou infuzi s draslíkem do nemocnice vpašoval. Moravcová přestože svou chybu odmítla, dostala tři roky vězení a devítiletý zákaz práce ve zdravotnictví.

Chtěla se Věra M., sestra z Rumburka, u případu z Bulovky snad inspirovat? Ona ale draslík vstříkla oběti přímo do krve, o to byla tato vražda drsnější. Celý případ ale doprovází zvláštní vztahy v nemocnici – lékař, který sestru udal, jí měl krýt. Údajně spolu měli intimní poměr, což lékař důrazně popírá.

chanel5 ( 24. srpna 2014 18:19 )

V Německu to vyřešili tak, že vzali na práci zdravotní personál z Filipín. Tyto zdravotnice jsou úžasné, jsou velmi vyrovnané, klidné, stále usměvavé a velmi dobře pracují. Pracují v domovech důchodců a lidé jsou nadmíru spokojeni. Moje sousedka tam šla dobrovolně a nemůže si to vynachválit. Kéž by tak bylo všude. Přitom Filipínky vůbec domovy důchodců neznají, u nich žádné nejsou, rodiče, prarodiče žijí s mladými v domě. Oni si neumí představit někoho z rodiny dát pryč. Mají jiný a krásný vztah jak ke stáří tak k příbuzným.

paralenka ( 24. srpna 2014 08:23 )

Život občas bývá spravedlivý, třeba na toho pána z VZP taky dojde! Pokud je člověk mladý, vůbec si takové věci nepřipouští, ale já už mladá nejsem, proto mě to děsí! Představa, že takhle mohu dopadnout! Loni zemřela maminka od známé, lékařka. Myslela jsem, že na zdravotní problémy, které měla delší dobu. Omyl, zemřela na podvýživu, stejně jak tu píšete, nikoho nezajímalo, že vůbec nejí, přestože měla sotva čtyřicet kilo. A to byla ženská z branže, takže by jeden čekal, že se budou chovat alespoň před ní jako profíci, ne jako hyeny, které ožijí, jen když "bojují" o své platy!!!

jiznicechy ( 24. srpna 2014 02:28 )

Jaká kontrola z ministerstava? Kde žijete? Něco podobného jsem před několika lety viděl v LDN Chittussiho na Praze 6 - pozor v té soukromé, nikoli státntí (jsou tam dvě). Šel jsme to nahlásit na VZP, tam pravili,že k nim to nespadá (Praha 4), ale že mne budou příslušní, pod které to spadá, kontaktovat. Že se nikdo neozval? To je snad samozřejmé, i lékaře, kterému jsem to na VZP líčil, to zjevně otravovalo.

vrahrychtar ( 24. srpna 2014 01:37 )

Draslik zabijel a Hlinik se odstehoval do Humpolce

dudinka ( 24. srpna 2014 00:27 )

Kdysi jsem, ještě za totáče, byla na brigádě v obyčejné nemocnici. Byla to docela dsrná zkušenost. Když se o sebe neumíte postarat, jste chudák. Jedna paní nemohla jíst - a sestry ji samozřejmě nekrmily. Po jídle prostě odnesly netknutý talíř a hotovo. Počůrávala se atd. - a ležela celý den v mokré nebo zašpiněné posteli. Sestry to prostě zastlaly a hotovo. Jednou mě paní posunky prosila, ať jí podám hůl, co jí donesl děda při návštěvě. Udělala jsem to a pak jsem to pěkně schytala od sester. Zprdly mě, ať si hledím svého. Sousedka vedle byla hubatá paní a občas udělala virvál, ale taky na to nestačila. Asi za týden paní umřela. Bylo to dost smutné...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání