Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podivné vztahy v rumburském špitálu: Ředitel obviňuje lékaře, že kryl sestru. Byl v tom i sex?

Autor: ljš, dce - 
22. srpna 2014
19:07

Ostře sledovaná kauza vraždy pacientky v rumburské nemocnici nabírá na obrátkách. Ředitel nemocnice totiž Vondráčka, lékaře který celou věc nahlásil, stále podezírá z toho, že měl sestru krýt. Ten totiž nahlásil umrtí pacientky až tři dny poté. Navíc měl mít s Věrou M., která je za vraždu obviněna, intimní poměr. Jak to alevšechno začalo?

Onkologická pacientka, která se nacházela ve vážném stavu, zemřela v nočních hodinách z 5. na 6. června 2014. Ukázalo se, ale že skonala za okolností zcela nepříslušících jejímu zdravotnímu stavu. A tím se odstartoval hon za pravdou. Kdo ženu zabil a proč? A byla to opravdu vražda nebo jen „rána z milosti“?

Policie v pátek obvinila někdejší sestru z Lužické nemocnice v Rumburku kvůli červnovému úmrtí pacientky z vraždy. „Krajští kriminalisté na základě trestního oznámení vyšetřují případ úmrtí pacientky v Lužické nemocnici v Rumburku. V této souvislosti zadrželi 50letou ženu, která ve zdejší nemocnici pracovala. Policejní komisař jí sdělil obvinění z trestného činu vraždy,“ uvedla v pátek dopoledne policejní mluvčí Veronika Hypšlerová. Tou dobou už s obviněnou sestrou Věrou M. nemocnice dávno rozvázala pracovní poměr. Ale úmrtí z nedbalosti se takhle neřeší! O co ve skutečnosti jde?

Věře M. hrozí trest odnětí svobody až na osmnáct let. Byla ihned převezena do vězení. Policisté ji při převozu důkladně maskovali. Ve stejnou dobu také začala nečekaná tisková konference, kde bylo přesně popsáno, jak pacientka zemřela. „Povaha jejího onemocnění prostě neodpovídala mechanismu úmrtí. Jednalo se o srdeční arytmii. Pacienti s tímto onemocněním umírají na selhání orgánů, že jim poklesne tlak, nikoli na zástavu srdce," uvedl Vondráček.

„Vzhledem k tomu, že se manipulovalo s draslíkem, který měl kapat v infuzi, chtěl jsem si tuto skutečnost ověřit. Odebral jsem také okamžitě krev. Sestry jsem se zeptal, zda je draslík v infuzi, ta řekla, že ano. Nevěřil jsem, infuzi jsem proto vzal a poslal ji do laboratoře," šokoval lékař.

Tam ale draslík při testech nepotvrdili. Vondráček bude v případu pravděpodobně figurovat jako klíčový svědek, pitva by totiž vraždu neprokázala. „Draslík se nedá už druhý den ověřit, protože se v krvi po úmrtí zvyšuje. Vyšetřující soudní znalec nás proto za zajištění důkazů pochválil," řekl sám Vondráček. Důrazně také popřel, že by měl se sestrou intimní poměr. „Je to sestra ze skupiny těch, kterým nedůvěřuji,“ řekl ve svém emotivním vystoupení na tiskovce.

Video Doktor Rumburk - David Malík
Video se připravuje ...

Bylo odhaleno, že žena v nemocnici pracovala 3 roky, během kterých údajně došlo k dalším 11 podezřelým úmrtím. Policie je nyní prošetřuje. Deníku se ozvala žena, která tvrdí, že letos v květnu za podivných okolností zemřel její tatínek. Bylo mu 68 let. Kolik dalších má Věra M. na svědomí?

Vše ale může být úplně jinak. Ředitel nemocnice Darek Šváb začal s Vondráčkem vést spor o tom, zda lékař sestru opravdu neměl krýt. Podle Švába totiž lékař úmrtí pacientky nahlásil až po třech dnech, ačkoliv službu v nemocnici měl už předtím. Navíc své podezření nikomu neoznámil a jednal na vlastní pěst.

„My nezpochybňujeme, že na to pan doktor sám přišel. Problém je, jak se zachoval poté. Výsledky si odnesl domů a podepsal úmrtní list s chybnou diagnózou, že pacientka zemřela na selhání jater. Bylo na ní zaškrtnuté, že zemřela přirozenou smrtí. Když měl podezření na nepřirozené úmrtí, měl sám hned nařídit pitvu a obrátit se na policii," uvedl Šváb pro server idnes.cz

„Podle primáře oddělení mu doktor Vondráček řekl, že tu sestru nechce lidsky zlikvidovat a navrhl ji přeložit na oddělení ošetřovatelských lůžek," prohlásil Šváb. Proto také asi lékař podepsal úmrtní list se špatným důvodem úmrtí. Vondráček vše popírá a na ředitele podal trestní oznámení pro pomluvu. V současné době je tento lékař v 15 denní výpovědní lhůtě, má odsloužit ještě dvě směny, ale podle jeho slov, se na ně bojí jít. Tak kde je pravda?

vegeta666jentakjen ( 23. srpna 2014 00:20 )

k999 mě navádí k neřestem a pak to dopadá tak blbě

vegeta666jentakjen ( 23. srpna 2014 00:19 )

Prd Litujeme, ale požadovaná stránka neexistuje

vegeta666jentakjen ( 23. srpna 2014 00:18 )

Kdo to je?

vegeta666jentakjen ( 23. srpna 2014 00:18 )

Jojo, ta láska

klaraabara ( 23. srpna 2014 00:00 )

A proč má zakryté oči? To ji krejete?o to má znamenat Vrahy neukazujete a slǔný lidi jo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání