Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pátrání po pohřešovaném taxikáři: Jezdil hlavně v noci!

Autor: Jan Doležal, Tomáš Koníček, Richard Veselý - 
12. července 2014
05:00

Zmar, beznaděj, velký strach! Mezi kamarády taxikáře Miloše Nováka (29), který se od pondělí pohřešuje,  vládne skepse. A mezi kolegy vládne panika. Dokonce nechtějí někteří jezdit v noci.

Podle informací Blesku přibylo hodně taxikářů, kteří odmítají jezdit v noci a neberou kšefty z ulice. Bojí se o život. A možná kvůli tomu má trable Novák, který se v noci naopak nebál a naopak nejspíš náhodné zákazníky nabíral. „Toho my neznáme. Zřejmě nebyl pod dispečinkem a jezdil jen v noci,“ shodovali se včera taxikáři, které jsme oslovili.

Kamarádi myslí na nejhorší. „Bojím se, že je nejspíš mrtvý,“ řekl Blesku Milan z Čáslavi, který se s pohřešovaným mužem zná od dětství.

V pondělí se po něm slehla zem, v úterý vyhlásila policie pátrání. Nováka viděli známí na začátku týdne nad ránem v Praze 6. Domů se ale nevrátil a nejbližším o sobě nedal vědět.

Vzhledem k třem vraždám pražských taxikářů od letošního ledna se všichni obávají nejhoršího. „Vůbec nevím, co si o tom mám myslet. Miloše znám od mala a vždy to byl slušný kluk, který by nikomu neublížil. Nevěřím, že by jen tak odešel a nikomu nedal nic vědět,“ řekl další jeho kamarád, tentokrát ve vesničce Vinaře na Kutnohorsku, kde taxikář vyrůstal. „Je mi líto, co teď prožívají jeho rodiče. Kéž by se našel,“ přidal se další soused.

S taxikařinou podle kamarádů začal teprve nedávno. „Asi před měsícem. Je to bývalý voják. Mám pocit, že byl i na nějaké zahraniční misi,“ vyprávěl Blesku kamarád Milan.

Hledá ho Interpol

Po zmizelém taxikáři intenzivně pátrá tým kriminalistů, kteří se zabývají i vraždami Petra S. (†42) z ledna a Milana P. (†58) a Daniela C. (†26) z dubna. „Zatím připadá v úvahu i to, že hledaný muž pouze neočekávaně odjel do zahraničí. Na pátrání proto s námi spolupracuje i Interpol. Více ale případ nemůžeme komentovat,“ uvedla policejní mluvčí Hana Jeřábková.

Rodina je ze zmizení syna zdrcena. Jejich dům včera připomínal nedobytnou tvrz. Dveře zamčené a žaluzie ještě za světla stažené. „Nic vám neřeknu. Už sem nikdy nejezděte,“ řekl mezi dveřmi otec Miloš a zase za sebou zamknul.

madr1111 ( 12. července 2014 16:37 )

já nejlíp musím vědět jaký jeden z nich byl tak nepiš nesmysly...ty víš hovno

madr1111 ( 12. července 2014 16:35 )

nejsi náhodou ty ten vrah ta bestie špinavá co zabíjela?

madr1111 ( 12. července 2014 12:35 )

asi nikdy nejel ubožák

madr1111 ( 12. července 2014 12:34 )

máš pravdu jen krypl takhle mluví nebo píše...Ten nejmladší byl velice hodný a slušný,byl začátečník jezdil měsíc přesně na den.Nikomu ani slovem neublížil natož činem.Ale at si melou nesmysli Boží mlýny melou pomalu,ale jistě

madr1111 ( 12. července 2014 12:32 )

no to existoval jeden ted už není,protože se stal obětí.a zabila ho nějaká *** jako jsi ty!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání